Pred smrtjo se mu je zahvalil, da mu je lahko služil

Mama toži: gospodar sužnja prisilil, da si je s silikonom povečeval genitalije. Kdaj bo dovolj? "Gospodar bo presodil"

R.T.
15. 10. 2019, 09.54
Posodobljeno: 22. 3. 2023, 19.04
Deli članek:

Za moškega iz ameriške zvezne države Washington, ki je preminil zaradi krvavitve, so bile usodne silikonske injekcije. Njegova mama je prepričana, da je za sinovo smrt kriv "gejevski seksualni kult".

Facebook
Dylan Hafertepen in Jack Chapman

V Seattlu živeči 28-letni Avstralec je oktobra lani umrl zaradi krvavitve iz pljuč, kar je bila posledica silikonskih injekcij. Jack Chapman, znan tudi kot Tank Heathcliff Hafertepen in Pup Tank, je bil član gajevskih BDSM (igra vlog, v kateri je nekdo podrejen, drugi pa nadrejen) skupnosti v San Franciscu in Seattlu. Bil je eden od sužnjev gospodarja Dylana Hafertepna, znanega tudi kot Noodles and Beef.

Hafertepen, ki je imel več tisoč sledilcev na družabnih omrežjih, se je pogosto fotografiral s svojimi "kužki", kot je imenoval svoje sužnje. Večina jih je bila mišičastih, številni so imeli umetno povečane genitalije.

Kot kult

Pokojnikova mama Linda Champan obtožuje Hafertepna, da je njenega sina vpeljal v svet nevarnih modifikacij telesa, zaradi katerih je umrl. Njun odnos je primerjala z ureditvijo v kultih. "Šlo je za predanost, kot da so nekakšen klan, družina, kot kult. In da bi mu dokazali svojo predanost, so morali modificirati svoja telesa," je takrat povedala v avstralski pogovorni oddaji The Project. "To ni bil Jack, ki sem ga poslala tja. Nobene samozavesti ni imel, izgubil se je v tem kultu. Bil je moten fant," je dodala. Prejšnji mesec je zoper Hafertepna in pet "kužkov"  Charlesa Osborna, Matthewa Scotta in Philipa Myersa – vložila tožbo. Hafertepnu med drugim očita, da je ni obvestil, ko je njen sin zbolel. Niti, ko je umrl. Peterici pa, da so mu pomagali pri manipuliranju in poniževanju njenega sina, da si je vbrizgaval silikon.

Mama je razkrila vsebino pogodbe, ki jo je njen sin sklenil s Hafertepnom, v kateri je svojemu gospodarju obljubil popolno oblast nad njegovim umom in telesom. Prevzeti je moral njegov priimek, mu odstopati svojo plačo, nositi kovinsko ovratnico in pretrgati stike z vsemi zunaj njegovega BDSM kroga. Hafertepen je po Chapmanovi smrti na družabnih omrežjih deaktiviral več svojih profilom. Ni znano, kdo je Chapmanu v genitalije vbrizgaval silikon.

Vse do smrti

Champan je tri tedne pred svojo smrtjo oktobra lani v oporoki ves svoj denar – 200.000 ameriških dolarjev (skoraj 180.000 evrov) – zapustil Hafertepnu. Silikonske injekcije naj bi si začel vbrizgavati leta 2014. Vbrizgaval naj bi si jih vse do smrti. Ko ga je na družabnem omrežju nekdo povprašal, kdaj bodo njegove genitalije dovolj velike, je Chapman odgovoril, da bo "gospodar presodil, kdaj bo dovolj".

V objavi na pokojnikovem facebooku profilu, deljeni zgoraj, je mogoče prebrati, da so njegove zadnje besede, ki jih je namenil gospodarju, bile zahvala, da mu je lahko služil.