Na tem območju že več takih incidentov

Fanta barovca Nejca so brutalno pretepli: »Gre za poskus umora«

P.K.
15. 10. 2019, 06.53
Posodobljeno: 15. 10. 2019, 08.06
Deli članek:

Bil je na zabavi, nato naj bi se umaknil na zrak v bližnji park. Tam pa se je zgodilo. Obkolilo ga je več oseb in fizično napadlo. So se nad njim znesli, ker je gej?

Facebook
Nejc Rek (levo) in žrtev hudega fizičnega napada, Rene Žunič, svoje zveze ne skrivata.

To se sprašujejo mnogi, ki vedo, kakšna je življenjska situacija žrtve pretepa, Reneja Žuniča.

Ta je življenjski sopotnik širši javnosti bolje poznanega Nejca Reka, udeleženca resničnostnega šova Bar iz leta 2015. Svoje razmerje sta letos poleti naznanila tudi javno in odkrito povedala, da je bil Rene prej v zvezi z žensko, s katero ima sina.

40,37 odstotka znaša ocena področja spoštovanja pravic pripadnikov LGBTI-skupnosti za Slovenijo. Ta ocena nas v Evropi med 49 državami uvršča na 20. mesto. 

Izpoved je del javnosti ganila zaradi odkritosti in poguma, od nekaterih pa sta bila deležna homofobnih opazk in obsojanj. A par se ne da, še več, na družbenih omrežjih objavljata pisne in videozapise iz svojega vsakdana, da bi ljudem pokazala, da kot istospolno usmerjen par živita povsem običajno življenje. Oba sta sicer aktivista za pravice lezbijk in gejev.

Rek obsoja dogodek

Partner v napadu prizadetega, nekdanji barovec Nejc Rek, je pred časom izdal tudi knjigo z naslovom Prepovedano, v kateri je poročal o slovenski gejevski sceni. V njej je pripovedoval o svojih stikih in intimnostih z nekaterimi znanimi homoseksualnimi Slovenci. Mnogi menijo, da je bil ta napad odziv na njegovo žgečkljivo pisanje; spomnimo, da je Reku po izdaji knjige več ljudi grozilo, da ga bodo pretepli.

»Nikakor ne bomo pustili, da krivci ostanejo nekaznovani. Gremo do konca, proti homofobiji in temu, da storilci dobijo svoje,« je dejal Nejc Rek. 

Pred dobrim tednom so torej Reneja zbili na tla in ga brcali po vsem telesu; zlomili naj bi mu več reber in huje poškodovali ledvico. Da so res napadli njegovega partnerja, je Nejc Rek potrdil na družbenih omrežjih. »Rene je v bolnišnici. Ima polomljena rebra, poleg tega se zdravniki še vedno borijo za njegovo ledvico. Moram pa reči, da je sramota, da se to dogaja v naši državi, natančneje v Murski Soboti. Pa tudi, da ni nihče ničesar videl ne slišal, ne verjamem,« je dejal.

V tem parku že napadali

Obenem je tistim, ki so to storili, v zapisu sporočil, da jih bodo prej ali slej našli in bodo morali odgovarjati za škodo, ki so jo storili njegovemu partnerju. »Dejansko je šlo za poskus umora, saj so Reneju zadali hude telesne poškodbe. Nikakor ne bom dovolil, da krivci ostanejo nekaznovani. Gremo do konca, proti homofobiji in temu, da storilci dobijo svoje,« je resničnostni zvezdnik sporočil v čustvenem zapisu.

Motiv za napad je sicer uradno še neznan. Morda s homofobijo ali žgečkljivo vsebino knjige, kakor menijo nekateri, vključno s partnerjem žrtve, nima prav veliko ali pa sploh nič. Policija primer, ki naj bi bil po poročanju prekmurskih medijev že tretji tak incident v Soboškem parku v zadnjih štirih mesecih, še preiskuje.