Trčili dva avtobusa in avtomobil

FOTO in VIDEO: V hudi nesreči pri Splitu umrla voznica, poškodovanih devet ljudi, od tega šest hrvaških vojakov

S.R.
14. 10. 2019, 11.00
Posodobljeno: 14. 10. 2019, 12.48
Deli članek:

V bližini Splita se je danes zjutraj pripetila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi avtobus, poln otrok, še en avtobus, v katerem so sedeli pripadniki hrvaške vojske, in osebno vozilo. Voznica avtomobila je bila na mestu mrtva, še devet pa je poškodovanih.

Facebook/Policija zaustavlja-SPLIT
Avtobus, v katerem so sedeli hrvaški vojaki, je obstal na bližnjem dvorišču.

V nesreči, ki se je ob približno 7.30 uri zgodila na stari kliški cesti pri naselju Klis v Splitsko-dalmatinski županiji, je umrla 56-letna ženska. Preiskava nesreče še poteka, a je že znano, da sta bila udeležena avtobus hrvaške vojske in avtobus z otroci, ki so bili na poti v šolo.

Glede na navedbe očividcev, je voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Splita, iz zaenkrat neznanega razloga nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas in naravnost v avtobus, poroča hrvaški portal 24sata. Voznik avtobusa se je trčenju poskušal izogniti, pri tem pa je trčil v drugi avtobus. Prvi je obstal na cestišču, medtem ko je vojaški avtobus pristal na zasebnem dvorišču pred bližnjo hišo. Voznici v avtomobilu, ki je bil povsem uničen, ni bilo pomoči 

Devet poškodovanih, med katerimi je po navedbah hrvaškega ministrstva za obrambo šest pripadnikov hrvaške vojske, so prepeljali v bolnišnico, a so zunaj življenjske nevarnosti.