top flop tedna

Čehinja na prehodu znorela, pljunila in napadla policistko

S.S.
7. 10. 2019, 21.39
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Bobo
Pobesnelo 35-letnico je pregledal zdravnik, a ni ugotovil posebnosti. Fotografija je simbolična.

10. Na mejnem prehodu Jelšane so policisti 57-letnemu državljanu Francije zasegli lovsko puško znamke Blaser Mod. R93, za katero ni posedoval veljavne evropske listine. Francoza so policisti oglobili po hitrem postopku.

9. Ljubljanski policisti so na Viču obravnavali vlom v klet. Lopov je ukradel smuči in smučarsko čelado, lastnika pa oškodoval za približno 700 evrov.

8. Z gradbišča na območju Podolševe v občini Solčava je nekdo ukradel 30 vreč cementa.

7. Škofjeločan je doma v delavnici z aparatom varil v bližini pirotehnike, ko je preskočila iskra … Na srečo je utrpel le manjše opekline po rokah, materialne škode pa ni bilo. Policisti so ga oglobili zaradi kršitev predpisov o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

6. Koprski policisti so zaradi kršitve zakona o cestah oglobili moškega, ki je pri kamnolomu Griža podrl deset metrov visoko drevo, ki je ob padcu zaprlo cesto.

5. V Parecagu sta neznana moška vstopila v hišo domačinke pod pretvezo, da se hiša prodaja in da sta prišla na ogled. Medtem ko se je eden z lastnico pregovarjal, ji je drugi ukradel 1000 evrov in zlato verižico.

4. V Ljutomeru so policisti obravnavali poškodovanje tuje lastnine: neznani storilec je ob spomeniku padlim borcem v NOB prerezal veje na več cipresah in povzročil za približno 1000 evrov škode.

3. V Dolenjih Poljanah so policisti obravnavali vlom v čebelnjak. Čebelar pogreša več kozarcev medu. Škode je za 1400 evrov.

2. V Celju je neznani storilec vlomil v lokal in iz hladilnika odnesel več slaščic ter dve steklenici vodke.

1. Na mejnem prehodu Dragonja so imeli policisti opravka z državljanoma Češke. Ko je 75-letni voznik policistom izročil dokumente, je iz avta kot sovoznica izstopila 35-letnica, nato hodila po mejnem prehodu, na poziv policistke, naj spet sede v vozilo, pa je pristopila do nje, vanjo pljunila in jo fizično napadla. Policisti so jo pomirili šele z nekoliko tršimi prijemi in jo olisičili, vendar je besnela še naprej. Na enoti jo je pregledal tudi zdravnik, ki pa ni ugotovil posebnosti. Policisti so jo oglobili po zakonu o javnem redu in miru.