Spretni in predrzni

VIDEO: Tako je organizirana tolpa plenila in žeparila na italijanskem letališču

S.R.
7. 10. 2019, 13.09
Posodobljeno: 7. 10. 2019, 15.14
Deli članek:

Italijanska policija je aretirala pet moških, ki jih sumijo raznih tatvin na mednarodnem letališču v Rimu.

Twitter/Polizia di Stato
Delovala sta v paru.

Organizirani tolpi, ki krade in žepari na rimskem letališču Fiumicino, so zadali velik udarec. Italijanska policija je petim osumljencem že nadela lisice, še sedem jih preiskuje. Tolpa je sicer delovala tudi na raznih parkiriščih in na glavni železniški postaji Termini.

Spretni in predvsem predrzni lopovi so lahko v zgolj nekaj urah ukradli tudi za 50.000 evrov robe, je pojasnila policija, ki je hkrati objavila posnetek nadzornih kamer z letališča, ki so ujele njihove lepljive prste in samozavestne obraze. Vedno se izdajajo za potnike in s seboj nosijo svoje kovčke, ki jim pozneje služijo kot krinka oziroma skrivališče za ukradeno robo. Delujejo povsem oportunistično, saj običajno izkoristijo nepozornost lastnika »izbranega« kosa prtljage, ali pa njegovo pozornost s pomočjo pajdaša preusmerijo kar sami. 

Pripadniki tolpe sicer prebivajo v Španiji in Franciji, v Rim pa so se vozili zgolj na svoje plenilske pohode. Po navedbah policije so s seboj nosili tudi oblačila, da so se po lopovščini hitro preoblekli in izginili v neznano. Italijansko tožilstvo peterico, ki je pristala v priporu, obtožuje kaznivih dejanj velike tatvine.