Petkratni umor

Legendarna birtinja o šoku, po katerem si še dolgo ne bodo opomogli

G.G.
7. 10. 2019, 09.06
Posodobljeno: 7. 10. 2019, 11.01
Deli članek:

»Pravkar sem ubil pet ljudi,« so besede, ob katerih je zastal dih policistu, ki je v nedeljo zjutraj dvignil slušalko na policijski postaji v Kitzbühlu. Izjavljalec tega strašnega stavka se ni šalil. 25-letni Andreas E. je ponoči zapečatil usodo cele družine, in tudi svojo.

Profimedia
Prebivalci Kitzbühla so pretreseni.

Pisali smo že, da se je v noči na nedeljo sprl s svojim nekdanjim dekletom, 19-letno Nadine H. Po hudih besedah se je okoli 4. ure odpravil do njene hiše in pozvonil. Vrata je odprl njen oče in ga nagnal domov. Andreas je odšel, vzel bratovo orožje ter se okoli 5.30 vrnil k hiši nekdanjega dekleta.

Na vratih je ustrelil 59-letnega očeta nekdanje partnerke, nato še njeno 51-letno mater in 25-letnega brata. 19-letnica in njen novi fant sta bila v ločenem delu hiše, ki je bil zaklenjen, zato je napadalec tja splezal čez balkon in oba ubil.

Avstrijski mediji poročajo, da je umorjeni 24-letnik hokejski vratar Florian Janny. V letošnji sezoni je branil za domači klub, lani pa je bil v ekipi Black Wings Linz, ki igra v najmočnejši ligi – Ligi Ebel.

Florian je še v soboto odigral tekmo proti Asiagu. Kljub porazu 1:2, je bil izbran za igralca tekme. Njegovi klubski kolegi so šokirani, enako njegovi lanski soigralci v Linzu.

Grozodejstvo je iz tira vrglo tudi prebivalce Kitzbühla. Legendarna krčmarka Rosi Schipflinger je za Kronenzeitung povedala, da sicer družine ni poznala prav dobro, lahko pa le potrdi, da žalujejo vsi v Kitzbühlu. »V mestu je nenavadno vzdušje, vsi govorijo le o eni stvari. Še dolgo bo trajalo, da si bomo opomogli od tega šoka. To je enostavno preveč grozno,« je povedala pojoča birtinja Rosi, »institucija« v hotelu Sonnbergstuben.