Iskanje morilcev

FOTO: Nekaj ur pred krvavim pohodom je natakarju v glavo zalučal kozarec

S.R.
7. 10. 2019, 08.29
Posodobljeno: 7. 10. 2019, 08.57
Deli članek:

Policija v ameriški zvezni državi Kansas nadaljuje z iskanjem dveh osumljencev za strelski pohod v lokalu v Kansas Cityju, v katerem so v noči na nedeljo umrle štiri osebe, še pet pa jih je bilo ranjenih.

Twitter/KCKPD
Eden od osumljencev.

Policija obeh osumljencev ni imenovala, a je objavila posnetke nadzornih kamer. Po navedbah policije je bilo streljanje posledica spora, do katerega je v lokalu Tequila KC prišlo nekaj ur pred poznejšim masakrom. Takrat naj bi iz lokala vrgli enega od osumljencev, ki je v natakarja zalučal kozarec, potem ko mu ta ni želel postreči pijače. Šlo naj bi za moškega, ki je v lokalu že v preteklosti povzročal nered. Nekaj ur pozneje se je skupaj s še enim pajdašem vrnil v lokal, v katerem je bilo takrat približno 40 ljudi. Oba sta bila oborožena. »Ko je vstopil drugič, ni rekel ničesar. Odpravil se je v notranjost, poiskal osebo, ki jo je imel na piki, in začel streljati,« je za CNN pojasnil natakar Jose Valdez.

Vse štiri žrtve so bili moški, latinskoameriškega porekla. Pet ranjencev so odpeljali v bolnišnico, njihovo zdravstveno stanje pa je bilo včeraj stabilno. Vsaj dva od njih sta bolnišnico že zapustila. Policija dodaja, da je šlo za osamljen incident in da najverjetneje ni šlo za »rasno motiviran napad.« V ZDA so letos zabeležili že več kot 40 množičnih pokolov, ki jih od leta 2012 definirajo kot pokole, v katerih umrejo najmanj trije ljudje.

Profimedia
Napad se je zgodil v lokalu Tequila KC.