Dan žalovanja

Napadalca na policiste v Trstu po kraji prijavil brat

J.P./STA
5. 10. 2019, 13.34
Posodobljeno: 5. 10. 2019, 13.37
Deli članek:

Po petkovem morilskem pohodu v Trstu, ko je 29-letni dominikanski državljan ubil dva policista, štiri pa ranil, je tržaška kvestura zgodaj davi sporočila, da je napadalca, potem ko je ukradel skuter, policistom prijavil njegov brat. Ta jim je tudi dejal, da ima brat psihične težave.

Profimedia
Iztrgal mu je pištolo in ga ustrelil v prsi ter trebuh (fotografija je simbolična).

Storilca je pozno sinoči v katinarski bolnišnici zaslišal tožilec, vendar na vprašanja ni odgovarjal. Odvzeli so mu prostost in zahtevali pripor, o katerem bo odločal preiskovalni sodnik.

Iz poročila tržaške kvesture izhaja, da je zaradi jutranje kraje v Ulici Carducci, kjer je s skuterja pahnil žensko in ga ukradel, storilca prijavil njegov 32-letni brat. Ta je poklical policijo in pojasnil, da je skuter ukradel brat, ki da ima psihične težave, čeprav ni v oskrbi tržaškega centra za duševno zdravje.

V Trstu je danes dan žalovanja.

Zadnji podatek demantira petkove navedbe, po katerih naj bi tudi napadalčevega brata pripeljali na policijsko postajo zaradi tatvine skuterja.

Kot izhaja iz poročila kvesture, so policisti obiskali brata in z njima prispeli na kvesturo, kjer je 29-letnik presenetil 34-letnega policista, ki ga je pospremil na stranišče. Iztrgal mu je pištolo in ga ustrelil v prsi ter trebuh.

Ko se mu je po robu postavil 31-letni policist, je tudi njega pokosil s pištolo. Zatem je drugi žrtvi odvzel orožje in nadaljeval pohod - najprej proti stopnicam, ki vodijo v gornja nadstropja, nato pa proti izhodu, kjer je ranil še tretjega policista.

Pred poslopjem je poskusil vdreti v tam parkirano policijsko vozilo, nato pa ustrelil v vozilo kriminalistov. Slednji so ga s pištolo ranili v dimlje in ranjen je obležal na pločniku.

Neoboroženi napadalčev brat se je med dramatičnim dogajanjem v strahu skril in zabarikadiral v nek urad, nato pa pobegnil v kletne prostore kvesture, kjer so ga prijeli. S streljanjem nima opravka, je po navedbah Primorskega dnevnika dodala policija. Sprva so poročila navajala, da je napadalčev brat skušal pobegniti, a so ga ujeli.