Zabodel ga je z nožem

Umor 34-letnika v Bovcu: nerazčiščene zadeve med žrtvijo in osumljencem

G.G./STA
4. 10. 2019, 15.24
Posodobljeno: 4. 10. 2019, 18.05
Deli članek:

Policisti so povedali nekaj več o umoru 34-letnega moškega v Bovcu.

Bobo
Fotografija je simbolična.

24-letni osumljenec je prišel na obisk k žrtvi ter ga povabil, naj za trenutek pride iz stanovanja. Nato ga je napadel in večkrat zabodel, je pojasnil vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos.

Policijo je poklical moški, ki je bil v času dogajanja v stanovanju žrtve. Ko je slišal hropenje, je odšel pogledat, kaj se dogaja. Storilec je ob njegovem prihodu zbežal.

Skupaj s policisti so na kraj dogodka prišli tudi reševalci iz Zdravstvenega doma Tolmin, ki so napadenega oživljali, a neuspešno.

Med preiskavo okolice so policisti nedaleč od napada našli nož, ki ga je uporabil osumljenec. V sredo so opravili tudi hišno preiskavo na naslovu, kjer je prebival osumljeni 24-letni državljan BiH. Zasegli so predmete, ki bodo po Pangosovih besedah služili kot dokaz.

Novogoriški kriminalisti še zbirajo informacije o možnem motivu za umor. Po sedanjih ugotovitvah naj bi napadu botrovale nerazčiščene osebne zadeve med žrtvijo in osumljencem.

Osumljenec je v Slovenijo in na Bovško prišel maja letos. Doslej v Sloveniji ni bil obravnavan za kakšno kaznivo dejanje, novogoriški kriminalisti pa od kolegov iz BiH še pridobivajo informacije o morebitnih kaznivih dejanjih v preteklosti.