24-letni osumljenec

V napadu na finski šoli umrla Ukrajinka, v stanovanju imel molotovke

J.P./STA
4. 10. 2019, 13.56
Posodobljeno: 4. 10. 2019, 14.22
Deli članek:

Finsko sodišče je danes odredilo pripor za moškega, ki je osumljen, da je v napadu na poklicni šoli Savo v finskem kraju Kuopio na zahodu države v začetku tedna ubil eno osebo.

Profimedia
Policija še ni ugotovila, ali je žrtve izbral namerno ali naključno (fotografija je arhivska).

24-letni osumljenec je poleg umora osumljen še devetih poskusov umora, je danes sporočilo sodišče v mestu Kuopio. Motiv za napad še ni znan.

Sodišče je ob tem objavilo tudi identiteto osumljenca. Gre za Joela Marina, ki je obiskoval to šolo. Marin je bil v napadu ranjen in se še vedno zdravi v bolnišnici. Zaslišanja pred začetkom sodnega postopka se je udeležil prek video povezave. Ostalih podrobnosti niso razkrili.

Vse žrtve v istem razredu

Po dosedanjih ugotovitvah naj bi Marin deloval sam in je v napadu uporabil meč. Vse njegove žrtve so bile v istem razredu. Policija še ni ugotovila, ali je žrtve izbral namerno ali naključno. Po napadu je policija preiskala njegovo stanovanje, kjer so zaplenili računalnik in molotovke.

Policija je danes tudi potrdila, da je v napadu umrla ukrajinska državljanka, rojena leta 1966, ki je prav tako obiskovala omenjeno poklicno šolo. Policija je ob torkovem napadu streljala na napadalca in ga zadela v nogo. Iz bolnišnice ga bodo premestili v pripor, ko bodo to dovolili zdravniki.