Ne več tako zloglasni Stephen Casiraghi

Ko so ga opomnili, je bil od sodišča oddaljen 100 kilometrov

S.S.
3. 10. 2019, 19.41
Posodobljeno: 3. 10. 2019, 20.19
Deli članek:

Na okrajnem sodišču so včeraj (spet) zaman pričakovali Stephena Casiraghija, ki ga tožilci preganjajo zaradi prikrivanja, ker je imel na avtomobilu nameščeni ukradeni registrski tablici.

M24
Stephen Casiraghi je specialni povratnik iz najrazličnejših spektrov kaznivih dejanj.

Stephen Casiraghi je specialni povratnik iz najrazličnejših spektrov kaznivih dejanj, v svoji bogati karieri je nanizal več kot deset pravnomočnih obsodb, tudi zaradi ugrabitve in posilstva. Enotna zaporna kazen 22 let in 11 mesecev bi mu pretekla avgusta lani, a so ga 9. marca 2017 po odločitvi vrhovnega sodišča izpustili iz zaporov na Dobu.

Uspelo mu je namreč dokazati, da so mu nižje instance napačno oziroma nezakonito združevale zaporne kazni. A se je le štirinajst dni po odpustu, ki je razburil slovensko javnost, spet znašel v priporu zaradi »dirkanja« s cliom po ljubljanskih ulicah. V tem kratkem času na svobodi, med 9. in 25. marcem, pa si je na grbo nakopal še krajo bencina v vrednosti 106,75 evra in očitek prikrivanja, ker je imel na avtomobilu nameščeni tablici, ki sta pripadali drugemu vozilu.

Pozabil na obravnavo, pomešal datume

»Moj klient je žal nekaj pobrkljal,« je sodnici Ani Pegan uvodoma sporočila zagovornica obtoženega, odvetnica Cyndi Ovsec, in pojasnila, da ji je tik pred obravnavo, ko ga je poklicala, da bi preverila, ali se bo prikazal, dejal, da se nahaja, reci in piši, natanko sto kilometrov iz Ljubljane. Pozabil je na obravnavo, ker je pomešal datume. Sodnici Peganovi tako ni ostalo drugega, kot da glavno obravnavo preloži. Nadaljevanje sledi 21. oktobra, Casiraghija pa preganjajo le še zaradi prikrivanja, ne pa tudi tatvine bencina, saj je škodo Petrolu poravnal v začetku julija letos.

Svoboden, vendar na preizkusni dobi

Spomnimo: tik pred božičem leta 2017 je bil Casiraghi za nevarno vožnjo po središču Ljubljane obsojen na deset mesecev zapora. Dejansko pa je moral v zaporu prebiti le en mesec, saj se mu je v izrečeno kazen vštelo devet mesecev, ki jih je med postopkom prebil v priporu. Od takrat je eden najbolj razvpitih kriminalcev pri nas spet prost, vendar na preizkusni dobi, saj si je konec lanskega leta prislužil še eno pogojno obsodbo zaradi pričkanja z zaporskimi pazniki na Dobu; prisodili so mu osem mesecev pogojno s preizkusno dobo štirih let.