Vpil, da je Jezus

Marko z golima rokama pokončal mamo in skakal po njenem truplu

R.T.
3. 10. 2019, 10.11
Posodobljeno: 4. 10. 2019, 07.03
Deli članek:

Policista ga nista uspela obvladati. Lisice so mu nataknili šele s pomočjo okrepitev.

Facebook
Marko Puzić

Marko Puzić (28) je osumljen, da je v sredo v Bogatiću v Srbiji z golima rokama pokončal svojo mamo Desanko (65) ter do nezavesti pretepel babico Vero (82). Puzić je zdaj v priporu.

Iz dobre družine

Osumljeni naj bi v sredo nekaj po 13. uri pritekel na ulico in vpil, da je Jezus in da mora puščati kri. Bil naj bi razjarjen s peno na ustih. Nato naj bi potolkel svojo babico, da je obležala v mlaki krvi. Srbski mediji nadalje pišejo, da naj bi se, ko je zaslišal mamine klice, vrnil v hišo in jo pokončal, nato pa naj bi skakal po njenem truplu.

28-letnik prihaja iz družine intelektualcev. Pokojnica je bila pravnica, oče Zvonko je ekonomist. Ima še sestro, ki je profesorica v Beogradu. On je zaključil elektrotehnično šolo v Novem Sadu, a se ni uspel zaposliti.

Policista, ki sta se odzvala na klic v sili, osumljenega nista uspela obvladati, zato sta poklicala okrepitve. Potrebnih je bilo pet policistov, da so Puziću na roke nataknili lisice. Med ruvanjem mu je celo uspelo razbiti steklo na policijskem avtomobilu. Ko so na kraj dogajanja prišli reševalci, so mu vbrizgali pomirjevala.

Zakaj je moril, še ni znano.