Voznica po nepre

FOTO: Neprevidno prehitevanje bi jo skoraj stalo življenja, rezati so jo morali iz vozila

S.R.
2. 10. 2019, 15.58
Posodobljeno: 2. 10. 2019, 16.08
Deli članek:

Včeraj ob približno 13.30 uri se je na cesti med Škofljico in Turjakom pripetila huda prometna nesreča, ki pa se na srečo ni končala usodno.

Gasilska enota Ribnica
Kaj hitro bi se lahko končalo tragično.

Na kraju včerajšnje nesreče pri Turjaku so po poročanju urpave za zaščito in reševanje posredovali gasilci GB Ljubljana in PGD Ribnica. Reševalci so poškodovano voznico prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Kaj se je zgodilo?

Včeraj ob približno 13.30 uri je počilo na cesti med Velikim Ločnikom in Turjakom. Iz PU Ljubljana so pojasnili, da je 65-letna voznica osebnega avtomobila iz smeri Ljubljane vozila proti Ribnici. V nekem trenutku je začela prehitevati pred njo vozeče vozilo, a se pred tem ni prepričala, ali lahko to varno stori. Ob prehitevanju je trčila v osebno vozilo 35 letnika, ki je v tem času že prehiteval njo. Trčenje je bilo tako silovito, da jo je zasukalo, pri čemer se je njeno vozilo začelo prevračati po vozišču in končno obstalo na robu ceste. Ostala je ukleščena v vozilu, zato so jo morali gasilci rešiti s teničnim posegom. 

Obemoa voznikoma so pod nos pomolili tudi alkotest, a sta kot kaže vozila trezna. Povzročiteljica, ki je po navedbah policije utrpela le lažje poškodbe, bo prejela plačilni nalog. Cesta med Ljubljano in Ribnico je bila zaprta do 15.10 ure, nastajali pa so daljši zastoji, obvoz pa je bil urejen po lokalnih cestah.