Svojcem žrtev 147 tisoč evrov odškodnine

VIDEO: Zrušenje mostu terjalo pet življenj, eno osebo še pogrešajo

A.S./STA
2. 10. 2019, 11.34
Posodobljeno: 2. 10. 2019, 11.34
Deli članek:

Število žrtev zrušenja mostu na vzhodu Tajvana se je povzpelo na pet, enega človeka še pogrešajo, so danes sporočile tamkajšnje oblasti.

Zajem zaslonske slike
140 metrov dolg most z jeklenim obokom v ribiškem pristanišču Nanfang'ao, zgrajen pred 21 leti, se je zrušil v torek zjutraj.

140 metrov dolg most z jeklenim obokom v ribiškem pristanišču Nanfang'ao, zgrajen pred 21 leti, se je zrušil v torek zjutraj in pod seboj pokopal več ribiških ladij.

Žrtve, vsi so delavci iz Filipinov in Indonezije, so našli v poškodovanih ribiških ladjah. Enega delavca še pogrešajo.

Kot je ob obisku prizorišča nesreče v okrožju Yilan dejal minister za promet in komunikacije Lin Chia-Lung, se iskanje pogrešanega nadaljuje. Ob tem je delavcem iz tujine zagotovil vse pravice, svojcem žrtev pa bodo izplačali najmanj po pet milijonov novih tajvanskih dolarjev (147.000 evrov) odškodnine.

V torek so s poškodovanih ribiških ladij rešili devet poškodovancev. Nekaj so jih v torek že odpustili iz bolnišnice. Zdravstveno stanje 61-letnega voznika tovornjaka cisterne, ki je peljal čez most, ravno ko se je zrušil, je stabilno.

Med reševalno akcijo sta se v torek poškodovala tudi dva pripadnika obalne straže.

Tajvanska predsednica Tsai Ying-wen je pristojnim oblastem odredila, naj hitro preiščejo vzrok nesreče in pregledajo stanje mostov po državi.