Norost na avstrijskem Koroškem

29-letnica odprla paket, ki jo je čakal pred vrati, nato je eksplodiralo

S.R.
1. 10. 2019, 17.52
Posodobljeno: 1. 10. 2019, 17.55
Deli članek:

29-letna občanka na avstrijskem Koroškem je danes zjutraj odprla paket, ki jo je čakal pred vrati stanovanja. Odjeknila je eksplozija, ona pa je pristala v bolnišnici, kjer se še vedno bori za življenje.

Reuters
Fotografija je simbolična.

V kraju Guttaring severno od Celovca je danes zjutraj odjeknila eksplozija, ki je hudo poškodovala 29-letno domačinko. Njene poškodbe so kritične, preiskovalci pa so hitro ugotovili, da je bila žrtev paketne bombe, ki jo je pred njena vrata nastavil njen nekdanji soprog, s katerim imata tri otroke. 

Kot poročajo avstrijski mediji, je nekdanji soprog paket, poln eksploziva, postavil na hišni prag, pozvonil in zbežal. 29-letnica, ki ni vedela, za kaj gre, je paket odprla, takrat je eksplodiralo, pri tem je poškodovalo tudi več bližnjih avtomobilov, razbita pa so tudi stekla na oknih. V stanovanju sta bila v času eksplozije prisotna tudi njuna dve leti stara dvojčka, medtem ko je bil najstarejši otrok že v šoli. Žrtev trenutno leži na enoti za intenzivno nego v bolnišnici v Gradcu. 

Avstrijska policija je takoj po eksploziji začela obsežno iskalno akcijo, nekdanjega soproga, o katerem po poročanju časnika Kronenzeitung ni znanega veliko, pa je v šotoru v bližini stanovanja izsledila in aretirala specialna enota. Šlo naj bi za velikega navdušenca nad orožjem, v tem šotoru pa naj bi tudi sicer prebival.