Stolt Groenland

VIDEO: V eksploziji na tankerju poškodovanih deset oseb

S.R.
28. 9. 2019, 15.20
Posodobljeno: 28. 9. 2019, 15.28
Deli članek:

V južnokorejskem pristanišču sta danes zagorela dva tankerja. Požar, v katerem se je poškodovalo deset oseb, so skoraj v celoti pogasili.

Ob približno 10.50 uri po lokalnem času (3.50 po srednjeevropskem času) je eksplodiralo na 25.000 tonskem tankerju Stolt Groenland, ki pluje pod zastavo Kajmanskih otokov in je zasidran v južnokorejskem pristanišču Ulsan, poroča tiskovna agencija Reuters. Lastnik tankerja je sicer podjetje Stolt Tankers s sedežem v norveški prestolnici Oslo. 

V času eksplozije je bilo na tankerju prisotnih 25 članov posadke, posledični požar pa se je razširil še na bližnji južnokorejski tanker Bow Dalian, ki je težak 9000 ton in na katerem je bilo takrat prisotnih 21 mornarjev. Vse člane posadke so še pravočasno rešili, a se je v incidentu poškodovalo deset ljudi, večinoma delavcev na terminalu. Eden med njimi je v kritičnem stanju. 

Kot še poroča tiskovna agencija, bo vpliv na okolje minimalen, tankerja pa sta bila v pristanišču na popravilu. Eksplozijo preiskuje južnokorejska obalna straža. Zaskrbljenost nad incidentom je že izrazil norveški lastnik prvega tankerja, kjer so v izjavi za javnost zapisali, da sta »varnost vseh članov posadke in zaščita okolja ključna pri poslovanju njihovega podjetja.«