Panika na letalu

VIDEO: Med evakuacijo iz gorečega boeinga 767 poškodovanih 56 potnikov

S.R.
27. 9. 2019, 11.18
Posodobljeno: 27. 9. 2019, 12.05
Deli članek:

Potniki na letalu letalske družbe Azur Air so bežali v paniki ter se ruvali in suvali. Izkupiček? 56 poškodovanih.

Twitter
Nekateri naj bi iz letala skočili še preden so se napihnile drče.

Boeing 767 letalske družbe Azur Air je bil poln ruskih turistov, ki so se vračali iz Vietnama. V noči na četrtek je pristalo na letališču v sibirskem mestu Barnaul, a šele v drugem poskusu, poroča SiberianTimes. Pilotu prvi pristanek, ob katerem se je zaslišal glasen pok, zagorelo pa je tudi eno od koles, ni uspel. V drugo je uspešno pristal, a se je po zadnjem delu letala razširil močan vonj po zažganem, razburjeni potniki pa so skozi okno videli ples plamenov. A takrat se je najhujša panika šele začela, saj je stevardesa odredila nujno evakuacijo, potnikom pa zaukazala, naj bežijo, kolikor jih nesejo noge, in to čim dlje od letala, ki da lahko vsak trenutek eksplodira. 

»Med samim pristankom ni bilo nobenih poškodb, a so se te zgodile med evakuacijo. Nastala je panika, potniki so se gnetli proti zasilnim izhodom, prišlo je do odrgnin in celo zlomljenih nog. Zares je bilo grozno,« je evakuacijo, ki je vsega skupaj trajala pet minut, opisala turistka Marina Ševčenko. Po navedbah nekaterih prič naj bi nekaj potnikov iz letala skočilo še preden so se dokončno napihnile drče. 

Na krovu je bilo 334 potnikov in 10 članov posadke, ruski mediji pa poročajo o najmanj 56 poškodovanih. Letalska družba je v prvi izjavi za javnost poročala o zgolj 20 poškodovanih potnikih. V bolnišnici je sicer pristala le ena potnica, ki si je med evakuacijo poškodovala hrbtenico. Zdravniki so v bolnišnici nato ugotovili še poškodbe ledvic.