Nasilnež

Daniel je nameraval pobijati: iskali so ga po celi Evropi, našli pa v Srbiji

J.P.
26. 9. 2019, 11.17
Posodobljeno: 26. 9. 2019, 11.18
Deli članek:

Marca je pobegnil neznano kam. Čeprav sta ga spremljala dva paznika, je utekel skozi okno.

Nemška policija
Daniel Vojnović

31-letnega Daniela Vojnovića so le ujeli. Pobegnil je marca letos, ko so mu v zaporu JVA Werl dovolili, da obišče svoja starša v mestu Bad Salzuflen. Takrat je že odslužil večji del svoje kazni – dosodili so mu tri leta in osem mesecev zapora –, ki si jo je prislužil z nasiljem – nekomu je hudo poškodoval glavo.

Vojnovića sta na obisk pospremila dva paznika. Pretkani zapornik jima je pobegnil skozi okno hiše njegovih staršev, nato pa se odpeljal z njunim avtomobilom znamke Opel Zafira. Nemški mediji so takrat pisali, da je nevaren in nepredvidljiv. Srbu so diagnosticirali disociativno motnjo identitete, terapevtu pa naj bi pred begom dejal, da namerava ubiti več ljudi, nato pa se bo vrnil v zapor. V omenjenem zaporu so sicer zanikali, da bi Daniel imel listo za odstrel.

V rodno Srbijo

Daniel je pobegnil v Srbijo, kjer so ga v sredo aretirali v okolici Novega Sada. Dobili so ga na podlagi tiralice, razpisane zaradi kraje avtomobila, prometne nesreče in pretepa. Šele po aretaciji so ugotovili, da ga išče tudi Interpol.

Ko z njim opravijo srbski tožilci, ga bodo izročili Nemčiji.