Tragedija v Predarlski

VIDEO: Voznica z avtomobilom čelno v avtobus, dveletna deklica je bila na mestu mrtva

S.R.
25. 9. 2019, 12.41
Posodobljeno: 25. 9. 2019, 12.55
Deli članek:

V današnji hudi prometni nesreči v avstrijski zvezni deželi Predarlska (Vorarlberg) je življenje izgubila komaj dve leti stara deklica. Več oseb je bilo poškodovanih.

YouTube
Nesrečo zdaj preiskuje policija, na kraju pa je posredovalo večje število reševalcev in gasilcev.

Za dveletno deklico, ki je bila danes zjutraj udeležena v silovitem trčenju avtobusa in avtomobila, je vsaka pomoč prišla prepozno. Umrla je na kraju nesreče. Ta se je ob 9. uri pripetila v Predarlski, in sicer v bližini vasice Höchst na avstrijsko-švicarski meji. Kot poročajo avstrijski mediji, je voznica osebnega avtomobila, v katerem je sedelo tudi tragično preminulo dete, med vožnjo nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčila v avtobus, poln švicarskih turistov. Reševalci deklici niso uspeli pomagati, medtem ko so poškodovano voznico prepeljali v bolnišnico v bližnjem Bregenzu. Lažje poškodbe so utrpeli še štirje potniki v avtobusu.

Na kraju je posredovalo večje število reševalnih ekip, cesto pa so zaprli. Zdaj je na delu policija, ki bo poskušala ugotoviti, zakaj je voznica nenadno zapeljala na nasprotni vozni pas.