Poskus uboja

19-letnik v Ajdovščini francoskega gosta porezal po vratu: sled zločinov vodi na Švedsko ...

J.P.
23. 9. 2019, 14.53
Posodobljeno: 23. 9. 2019, 16.15
Deli članek:

Zgodilo se je pred enim od ajdovskih hotelov.

Profimedia
Napadel naj bi brez razloga (fotografija je simbolična).

V sredo nekaj pred 20. uro je pred enim od ajdovskih hotelov mlajši moški z nožem napadel gosta in ga poškodoval po vratu ter pobegnil. Kot se je izkazalo, je 64-letni državljan Francije avtomobil parkiral pred vhodom v hotel, nato pa s partnerico začel iz njega jemati prtljago. Storilec je bil v neposredni bližini – kot so sporočili z novogoriške policijske uprave, je "nekaj kričal". "Francoski državljan je storilca pogledal, le-ta pa se mu je nato hipoma približal, nanj zakričal oziroma ga nagovoril v angleškem jeziku ter ga brez razloga napadel z nožem in ga pri tem porezal po vratu. Oškodovanec se je uspešno obranil še enega njegovega napada. Vpitje njegove partnerice je slišal eden od gostov hotela in stekel do poškodovanega. Takrat je storilec z napadom prenehal in peš pobegnil neznano kam," so še zapisali.

Izsledili so ga na naslovu njegovega začasnega neprijavljenega prebivališča. Preiskovalci so mu med hišno preiskavo zasegli predmete, ki jih je pridobil z vlomi v gostinske lokale na območju Ajdovščine, ter nož, s katerim naj bi napadel Francoza.

19-letnika so v soboto privedli pred dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Droge, nasilje in tatvine

Osumljeni 19-letnik je na območju Slovenije neprijavljen živel štiri mesece. Pred tem je bival na Švedskem, kjer je že bil obravnavan zaradi različnih kršitev s področja prepovedanih drog in nasilja, so še sporočili z novogoriške policijske uprave.

Intenzivno je deloval tudi v teh štirih mesecih, kolikor je živel v Sloveniji. Policisti so ugotovili, da je od 8. septembra do prijetja  petkrat vlomil v gostinske lokale na območju Ajdovščine, od koder je odnesel predvsem gotovino, cigarete in alkoholno pijačo v vrednosti več tisoč evrov. Posredno pa je s samim vlamljanjem povzročil med 5000 in 10.000 evrov materialne škode. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli predmete, ki so izvirali iz vlomov na območju Ajdovščine, ter nož, s katerim je bilo izvršeno kaznivo dejanje poskusa uboja.