SVETOVNI PODVIGI

Z mopedom v lokal, grožnje policistu z lopato, streljanje v zrak

S.S.
23. 9. 2019, 21.38
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

PP Gorišnica
Ob prihodu patrulje je bil moped parkiran pred lokalom in v teku, moški pa je v lokalu zmerjal zaposlenega in ni hotel plačati zapitka (fotografija je simbolična).

10 V Otiškem Vrhu je neznanec z nove traktorske prikolice ukradel stranico in podporno dvižno nogo.

9 Gorenjski prometni policisti so oglobili tujca, ki je na avtocesti Vrba–Hrušica, v smeri Karavank, kjer je hitrost vožnje omejena na 110 kilometrov na uro, dirjal s hitrostjo 231 kilometrov na uro.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Novomeški policisti so oglobili 36-letnega domačina, ki je na javnem kraju s preglasnim predvajanjem glasbe kršil javni red in mir, za nameček pa je bil pod vplivom žlahtne kapljice.

6 Iz trgovine v Celju je neznani storilec ukradel 18 parfumov v skupni vrednosti več kot tisoč evrov.

5 V Mostah v Ljubljani je neznani storilec starejšo občanko, ki je na tleh našla nakit, prepričal, da gre za drag kos nakita v vrednosti več tisoč evrov. Z lažnim navajanjem dejstev in prepričevanjem jo je zavedel, da mu je izročila sto evrov gotovine, da nakit lahko obdrži. Oškodovanka pa je kmalu ugotovila, da ne gre za pravi nakit, zato je zadevo naznanila policiji. Ta zdaj išče moškega, starega okrog 55 let in visokega okrog 180 centimetrov, ob dogodku je bil oblečen v temno modro srajco in modre kavbojke.

4 Škofjeloški policisti so obravnavali moškega, ki je grozil svojcem, pri tem pa z orožjem streljal v zrak. Policisti so mu orožje zasegli, ga oglobili in spisali ovadbo zaradi groženj.

3 Na Kolarski ulici v Kopru je 34-letnik z mopedom zapeljal v lokal, potem pa ob točilnem pultu dodajal plin, da se je zadnje kolo vrtelo na mestu. Ob prihodu patrulje je bil moped parkiran pred lokalom in v teku, moški pa je v lokalu zmerjal zaposlenega in ni hotel plačati zapitka. Alkotest je razgrajač odločno odklonil. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Na Obrežju pri Zidanem Mostu je nekdo ukradel 60 železniških pragov.

1 Med varovanjem državne meje so policisti pri kraju Dole ustavili voznika kombija, 28-letnega starega znanca, večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov. Možakar je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, potem ko je na znake policistov ustavil, pa jim je poskušal pobegniti, a brez uspeha. Poškodovano vozilo so mu zasegli, možakar pa je med postopkom pobesnel in policistom psoval mater ter jim grozil z lopato. Sledijo globe in ovadba.