Do smrti so ga pretepli trije bratje

»Namesto da bi praznovali Martinov 18. rojstni dan, smo ga pokopali«

R.T.
23. 9. 2019, 09.03
Posodobljeno: 23. 9. 2019, 10.30
Deli članek:

Brata Miloš (19) in Jovan D. (18) sta skupaj s 15- in 16-letnikom 17. septembra v srbskem naselju Novi Kneževec do smrti pretepla Martina Barno.

Facebook
Martin Barna

Martinovo truplo so našli v parku, dan po grozljivem zločinu. Kmalu zatem so policisti aretirali štiri nasilneže – gre za tri brate in bratranca, ki so se spravili nad 17-letnika. Policisti sumijo, da je med peterico prišlo do prepira, štirje sorodniki pa so stvari končali na nasilen način. Z rokami in nogami so tepli in brcali Martina, ki je obležal in zadnjič izdihnil. Čeprav ni imel vidnih poškodb, so rezultati obdukcije potrdili, da je do smrti prišlo, ker so ob udarcu v trebušni del, mladeniču počila jetra.

Martinov dedek Nemet Nandor je povedal, da je bil njegov vnuk že prehodno žrtev vrstniškega nasilja, četverica pa je že pred enim mesecem pretepla žrtev. »Tudi dan pred usodnim večerom so se spravili nanj, podobno je bilo tudi pred mesecem dni. Takrat je pristal v bolnišnici,« je za srbske medije povedal Nandor in dodal, da je vnuk takrat utrpel poškodbe glave. O incidentu so obvestili tudi policiste: »Prišli so, vse zapisali, potem pa se ni nič zgodilo,« je za RTS dodal pretreseni dedek. Martinov oče pa je novinarjem Kurirja povedal: »Namesto, da bi praznovali njegov 18. rojstni dan, smo ga v petek pokopali«.

Policisti so storilce zaslišali, četverica pa je že v priporu.

Na družbenih omrežjih so objavili Martinovo fotografijo, v komentarjih pa so številni izrazili sožalje in izpostavljali, da so bili storilci v preteklosti nasilni tudi do drugih vrstnikov in starejših občanov.