V video posnetku, na katerem Ms Yeah (njeno pravo ime je Zhou Xiao Hui) pripravlja pokovko v pločevinki (posnetek so že odstranili z Youtuba), sta navdih našli 12 letna Xiaoyu in 14-letna Zhezhe. Dekleti sta 22.avgusta sledili navodilom Ms Yeahove, prišlo je do eksplozije. 14-letnici je opeklo 96% njenega telesa, umrla je 5. septembra. Tudi Xiaoyu je utrpela hude poškodbe in bo potrebovala rekonstrukcijski kirurški poseg.

eksperiment, youtuberka
WEIBO
To so posledice eksplozije.

10. septembra se je oglasila tudi 25-letna avtorica video posnetka in povedala, da jo je tragedija povsem pretresla in se opravičila. Poudarila je, da ji je žal, da je na cedilu pustila svoje oboževalce in oboževalke. Hkrati pa je zanikala, da sta deklici posnemali ravno njen video. Zatrdila je, da je do nesreče prišlo, ker sta deklici alkohol nalili v pločevinki, vedra z alkoholom pa nista odstranili iz prostora. Zhou Xiao Hui je zatrdila, da vse njene objave vsebujejo varnostno opozorilo, naj sledilci in sledilke ne posnemajo njenega početja. Youtuberka ima med drugim tudi manjšo ekipo ljudi, ki ji pomagajo pri izvajanju in snemanju eksperimentov.

Kljub temu, da ni priznala krivde, pa bo 25-letnica krila stroške bolnišnične oskrbe za obe deklici. Oče umrle Zhezhe pa je izpostavil, da mu otroka ne bo vrnila nobena vsota denarja.