V bližini Dunaja

Roparja, ki je ubil 85-letnico, zbil tovornjak

R.T.
17. 9. 2019, 09.28
Posodobljeno: 17. 9. 2019, 09.35
Deli članek:

Prebivalci Edliza, vasi 50 kilometrov južno od Dunaja, so pretreseni. Včeraj zvečer je bila med ropom ubita 85-letna vaščanka.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Eden od sosedov je okoli 20.30 zaslišal hrup. Stopil je k sosednji hiši in zagledal zamaskiranega moškega, ki skočil skozi okno v pritličju. Poskušal ga je zagrabiti, a mu je ušel, poroča Kronenzeitung.

V hiši pa je zagledal strašen prizor. Na tleh je ležala 85-letna soseda Emma. Poklical je reševalce in ji sam poskušal pomagati. Reševalci so jo po prihodu oživljali, a nesrečnica je utrpela tako hude poškodbe, ropar ji je namreč zadal več udarcev, da ji niso uspeli pomagati.

Medtem so policisti lovili roparja. Okoli 23.30 so bili obveščeni o prometni nesreči v bližini kraja Warth. Tam je tovornjak zbil pešca. Policija domneva, da je poškodovani pešec, ki so ga odpeljali v bolnišnico, iskani ropar. Več bo znanega po zaslišanju in preiskavi kraja zločina.

Vaščani Edliza še pomnijo rop iz leta 2016. Takrat je tolpa Romunov brutalno pretepla starejši par in iz hiše odnesla dragocenosti. Storilce so prijeli in jih  obsodili na večletne zaporne kazni.