Spolzko

Kalvarija pod piransko stolnico: omahnila v s skalami prepredeno morje in drago plačala

R.T.
16. 9. 2019, 14.24
Posodobljeno: 16. 9. 2019, 14.30
Deli članek:

Težavno reševanje je trajalo približno tri četrt ure.

Bobo
Sprehajala sta se po podpornem zidu piranske stolnice, ko ji je spodrsnilo (fotografija je arhivska).

V soboto okoli 23. ure je pod piransko cerkvijo padla in se poškodovala tujka. Z njo v vodi je bil moža, obale jima ni uspelo doseči. Odzvali so se reševalci in gasilci – za pomoč so zaprosili tudi policiste, da bi jim s čolnom osvetlili pot.

Spolzki teren

Policijski patruljni čoln je kraj dogajanja dosegel v nekaj minutah. Policist je skočil v morje, saj se ponesrečenki s plovilom niso mogli približati. Kot se je izkazalo, sta se državljana Nemčije sprehajala po podpornem zidu piranske stolnice, pri čimer ji je na spolzkem spodrsnilo, da je padla na približno štiri metre nižje ležeče skale v morju.

Več zlomov

Poškodovanke zaradi visoke vode, teme in skal niso mogli prenesti do reševalnega vozila. Policisti so zato z žlebastim nosilom posredovali s čolnom – policist je še enkrat skočil v vodo in poškodovanko skupaj z gasilcem in reševalcem prenesel do patruljnega čolna. Drugi policist je medtem pazil, da je čoln ostal pravokotno na obalo, saj je voda na predelu nizka. Četrt na polnoč so poškodovano z nosili namestili na sprednji del plovila in jo odpeljali do piranskega pomola, kjer jo je prevzel zdravnik. 42-letnica se je pri padcu huje poškodovala: zlomila si je ključnico, nogo, zapestje in več zob, utrpela pa je tudi več udarnin in ureznin. Končala je v izolski splošni bolnišnici.