JAGODNI IZBOR

Skrajno predrzno: skoraj bi bila okradena med vožnjo

S.S.
16. 9. 2019, 21.37
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Dreamstime
Tatica se je Jeseničanke lotila, ko se je v križišču vključevala v promet.

10 V Gaberkah v občini Šoštanj je neznani storilec vlomil v avtodom. Lastnik pogreša več različnega električnega orodja, sesalec in pečico.

9 Kranjski policisti so obravnavali prijavo o dveh spuščenih psih, ki sta preganjala divjad. Zoper skrbnike bo uveden prekrškovni postopek po zakonu o zaščiti živali.

8 Koprski policisti so prejeli obvestilo, da iz predora proti Izoli moški potiska golfa 4. Ker so na avtu pretekle registrske tablice z ljubljansko oznako, so jih 25-letniku policisti zaplenili in mu izdali plačilni nalog. Avto je sicer potiskal, ker je ostal brez goriva.

7 Na avtobusni postaji v Celju je neki možakar z več parkiranih avtobusov odmontiral in ukradel štiri okrasne pokrove platišč. Pri lopovščini so moškega zalotili občani in ga zadržali do prihoda policistov.

6 S terase lokala v središču Žalca so tatovi ukradli senčnik s podstavkom.

5 V Prečni so neznanci izkoristili kratkotrajno odsotnost lastnikov, ki so šli na sprehod v gozd, vlomili v avto in jim ukradli naglavno svetilko. Škode je za 400 evrov.

4 Na gozdni poti med Gorenjim Mokrim Poljem in Loko je 32-letnica med sprehodom stopila na kovinsko konico in si lažje poškodovala podplat. Policisti so na kraju ugotovili, da je konico na pot nastavil lastnik gozda, da bi tako preprečil vožnjo po svoji parceli. Kovinsko konico so policisti zasegli, lastnika gozda pa ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

3 Kranjski policisti so okoljski inšpekciji prijavili domačina, ki je na javnem kraju kuril plastični ovoj in seno.

2 Novomeški policisti so na Ljubljanski cesti opazili sumljivo vozilo in ga začeli ustavljati z modrimi lučmi in sireno, a se je voznik na znake, naj ustavi, požvižgal in s pospešeno hitrostjo nadaljeval pot proti Veliki Bučni vasi. Tam je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonski zid in obtičal. Dva sopotnika sta s kraja pobegnila, voznik pa je ostal v avtu in se med postopkom upiral policiji, zaradi česar so ga olisičili. V postopku so ugotovili serijo kršitev cestnoprometnih predpisov: vožnja po sredini oziroma drugi strani ceste (120 evrov), »divjanje« po cesti (300 evrov in tri kazenske točke), neupoštevanje posebnih zvočnih in svetlobnih znakov (500 evrov in pet kazenskih točk), vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja (500 evrov), vožnja z neregistriranim vozilom (500 evrov), uporaba registrskih tablic, ki ne pripadajo vozilu (500 evrov), vozilo tehnično ni bilo brezhibno (400 evrov), neupoštevanje odredb policistov (334 evrov). Voznik se v nesreči ni poškodoval, vozila pa niso zasegli, ker je bilo nevozno.

1 Na Jesenicah so policisti obravnavali poskus tatvine. Voznica se je na križišču vključevala v promet, ko je neznana ženska odprla prednja desna vrata in segla proti odloženim stvarem na sedežu. A kraja neznanki ni uspela, saj je voznica z notranje strani uspela zapreti vrata.