Črna kronika

Smrtonosna sraka: kolesar umrl, medtem ko je skušal ubežati agresivni ptici

A.S.
16. 9. 2019, 08.37
Posodobljeno: 16. 9. 2019, 11.42
Deli članek:

Avstralec je umrl v kolesarski nesreči, potem ko je skušal ubežati pred napadom srake, piše BBC.

Profimedia
Avstralske srake napadejo vse in vsakogar, ki prečka njihov teritorij.

76-letni kolesar je v nedeljo podlegel hudim poškodbam glave, ki jih je utrpel, potem ko je skrenil s ceste in trčil v ograjo južno od Sydneya, so povedali avstralski policisti. Čeprav so reševalci hitro posredovali, je moški umrl v bolnišnici.

Avstralska sraka je sicer druga vrsta ptice kot evropska sraka, s katero si delita ime. V sezoni parjenja, avstralske srake lahko postanejo agresivne in napadejo pešce in kolesarje, ki prečkajo njihov teritorij, le redko pa so tovrstni incidenti usodni. Lokalni mediji pa poročajo tudi o drugih napadih, do katerih je prišlo v tamkajšnjem parku. 

V začetku meseca so gozdarji ustrelili »pošastno« srako, kar je sprožilo burne razprave. Agresivna ptica naj bi tamkajšnje prebivalce ustrahovala že več let. Napadla je številne posameznike in posameznice v občini Hills Shire, nekateri so pristali v bolnišnici. En od občanov pa je po napadu utrpel srčni napad. Oblasti so upravičevale odstranitev velike srake, nekateri pa so temu nasprotovali, saj vrsto agresivne ptice še vedno ščiti veljavna zakonodaja.