Ljubosumje?

Z lovsko puško je sodil 32 let mlajši soprogi Sanji

R.T.
16. 9. 2019, 07.57
Posodobljeno: 16. 9. 2019, 16.40
Deli članek:

74-letni Petar Živanović je v soboto ponoči s strelnim orožjem usmrtil 42-letno soprogo Sanjo Janković v naselju Svileuva, ki se nahaja v srbskem mestu Subotica.

Facebook (osebni profil)
Sanja Janković

Sanja se je po prvih podatkih preiskave, prehodno noč zabavala v enem od tamkajšnjih gostinskih lokalov, kar potrjuje tudi posnetek, ki ga je na facebooku objavila le nekaj ur pred smrtjo.

Čeprav uradnega motiva za zločin policisti še niso podali, je bil, po pričanju sosedov, Živanović ljubosumen. Sumijo, da je do prepira med zakoncema prišlo po Sanjinem prihodu z zabave, okoli tretje ure ponoči. 74-letnik je izgubil razum in pograbil lovsko puško(navedeno orožje je posedoval legalno). 42-letnico je ustrelil dvakrat, ni ji bilo pomoči. Potem ko si je umil roke, je poklical soseda in ga prosil, naj hitro pride. »Pomislil sem, da ga je obšla slabost, starejši človek je. Takoj sem se usedel v avto in pohitel. Nisem vedel, kaj se je zgodilo,« je povedal sosed. Ko je prispel je Petra vprašal, ali se dobro počuti, Živanović pa naj bi odvrnil: »Ubil sem Sanjo«. Sosedje so poklicali reševalce, ki so lahko le potrdili Sanjino smrt.

»Petru sta umrla prva žena in brat. S štirimi hčerami nima stika. Delal je kot zidar, imel je nekaj zaposlenih. Bil je cenjen,« so novinarjem Kurirja povedali sosedje in dodali: »On je bil noro zaljubljen v Sanjo. Vse je prodal, da bi ji lahko omogočil lagodno življenje. Ona je bila mlada, on pa ljubosumen. Velikokrat smo slišali prepire«. Zakonca sta se spoznala pred sedmimi leti. Po smrti prve soproge pa naj bi se Petar sprl s hčerkama, ker je novi izbranki kupil nepremičnino.