Nesreče

Na Goriškem v dveh dneh kar šest poškodovanih motoristov

B.K.
15. 9. 2019, 20.09
Posodobljeno: 15. 9. 2019, 20.11
Deli članek:

Na območju Policijske uprave Nova Gorica se je ob koncu tedna zgodilo šest prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi.

Thinkstock
Fotografija je simbolična.

Avstrijec čelno trčil v avtomobil

Pol ure čez poldne se je zgodila prometna nesreča na glavni cesti med Tolminom in Mostom na Soči. 58–letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, je hitro peljal iz smeri Mosta na Soči proti Tolminu. V preglednem desnem ovinku je čelno trčil v osebni avtomobil, s katerim se je iz
Tolmina proti Mostu na Soči pravilno pripeljal 39–letni voznik. V njegovem vozilu so bili še 32–letna sopotnica in tri mlajše osebe)

Po nesreči je motorno kolo zagorelo, osebno vozilo pa je obstalo prevrnjeno na boku. 58-letni avstrijski motorist je bil v prometni nesreči huje telesno poškodovan, lažje pa sta bila poškodovana 39-letni voznik osebnega avtomobila in mlajša oseba v vozilu.

Blizu Kobarida v drevesu končal 34-letnik

Nekaj minut pred peto popoldansko s je blizu naselja Idrsko, v občini Kobarid huje poškodoval 34–letni motorist. Pripeljal je po glavni cesti iz Tolmina proti Kobaridu. Na levem nepreglendem ovinku mu je zdrsnila zadnja pnevmatika, nato pa je izgubil oblast nad motornim kolesom. Posledično je zapeljal nekoliko pod cesto in se po 20 metrih zaletel v drevo. V prometni nesreči je bil motorist telesno poškodovan in je bil kasneje odpeljal v šempetrsko bolnišnico.

Avstrijec oplazil rojaka

Ob tretji popoldanski se je v bližini Loga pod Mangartom zgodilo bližnje srečanje dveh motoristov. 48-letni avstrijski motorist je v smeri Predela po regionalni cesti prehiteval osebni avromobil v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal 50-letni motorist, prav tako državljan Avstrije. Med obema motoristoma iz sosednje države je prišlo do oplaženja, pri tem pa si je 50-letnik zlomil nogo.

Na kraju so poleg policistov posredovali tudi reševalci in gasilci. Kasneje so poškodovanega avstrijskega motorista reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v avstrijsko bolnišnico.

Blizu Slapa ob Idriji Nizozemec zapeljal s ceste

Včeraj opoldne se je na glavni cesti blizu naselja Slap ob Idrijci zgodila nesreča, v kateru je padel in se poškodoval 29-letni nizozemski motorist. Vozil je iz smeri Dolenje Trebuše proti Slapu ob Idrijci in na poti zapeljal s ceste in padel na travnik. Pri padcu si je poškodoval levo nogo.

Na parkirišču zbil Italijana

Včeraj dopoldan sta na parkirišču v središču naselja Podbrdo trčila voznik osebnega vozila in tuj motorist. 41-letni voznik je z avtomobilom zapeljal vzvratno in zadel motorno kolo, ki ga je vozil 75–letni voznik, državljan Italije. Ta je bil že ustavljen na vozišču. Motorist je pri padcu utrpel udarec v bok, vendar je kasneje ob prihodu reševalcev Zdravstvenega doma Tolmin zdravniško pomoč odklonil.

Čez cesto padel 23-letnik

Prav tako včeraj dopoldan se je na cesti med Črnim Vrhom in Colom lažje poškodoval 23–letni voznik motornega kolesa. Vozil je iz Cola proti Črnemu Vrhu, med vožnjo pa mu je motorno kolo v
levem ovinku zdrsnilo in je padel desno čez cesto. Pri tem se lažje poškodoval po roki. Poškodovanega motorista so idrijski reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko
bolnišnico.