Brez izpita

Divjal po mestu, končal v zidu, skupaj bo plačal več kot 2.500 evrov

B.K.
13. 9. 2019, 08.34
Posodobljeno: 13. 9. 2019, 08.36
Deli članek:

Novomeški policisti so nekaj pred polnočjo na Ljubljanski cesti opazili sumljivo vozilo in ga začeli ustavljati z modrimi lučmi in sireno.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Voznik znakov ni upošteval in je še pospešil, v smeri proti Veliki Bučni vasi. Tam je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonski zid in obstal. Dva sopotnika sta pobegnila, 21-letni voznik pa je ostal v vozilu.

Voznik tudi takrat ni upošteval policistovih ukazov in se je upiral, zato so ga začasno vklenili. V postopku so policisti ugotovili kar nekaj kršitev cestno prometnih predpisov. Nepridiprav je vozil po sredini ceste in po nasprotnem križišču, kar ga bo stalo 120 evrov; neprilagojena hitrost ga bo stala 300 evrov in tri kazenske točke; neupoštevane zvočnih in svetlobnih signalov ga bo po žepu udarilo za 500 evrov, dobil bo tudi 5 kazenskih točk; vozil je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, za kar bo dobil kazen 500 evrov, kakor tudi za neregistrirano vozilo in še za uporabo registrskih tablic, ki niso pripadale avtomobilu. Ker vozilo ob tem tudi ni bilo tehnično brezhibno bo moral plačati še 400 evrov, neupoštevanje odredb policistov pa bo plačal s 334 evri kazni.

Voznik se v nesreči ni poškodoval, vozila pa niso zasegli, ker je bilo zaradi nesreče nevozno.