Sreča v nesreči

VIDEO: Z avtom zbil otroka, odbilo ga je več metrov stran. Potem pa se je zgodil čudež

R.T.
11. 9. 2019, 16.34
Posodobljeno: 11. 9. 2019, 20.50
Deli članek:

Otroci kot potniki, pešci in kolesarji so najbolj ranljivi prometni udeleženci. To je razvidno tudi iz posnetka nadzornih video kamer iz ukrajinskega mesta Krahkiv. Potem ko je deček stekel na cesto, je vanj trčil avtomobil. Življenje pa mu je rešil ta predmet.

Zajem zaslonske slike
Življenje mu je rešil nahrbtnik.

Do nesreče je prišlo v ukrajinskem mestu Kharkiv. Nadzorne kamere so posnele dečka, ki je hodil po pločniku. Odločil se je, da bo prečkal cesto, čeprav na tistem delu ni bilo prehoda za pešce. Preden je stekel, je pogledal zgolj na levo stran cestišča. V tistem trenutku je pravilno pripeljal voznik, ki je sedel za volanom belega avtomobila in trčil v šolarja. Čeprav se je deček pred trčenjem skušal ustaviti, je bilo prepozno. Otroka je odbilo več metrov stran, pristal je na hrbtu.

Potem pa se je zgodilo nekaj neverjetnega, deček je namreč le nekaj sekund po trčenju vstal, pobral čevelj, ki se mu je zaradi silovitega udarca sezul in se umaknil na pločnik.

Voznik je takoj izstopil iz vozila in preveril, v kakšnem stanju je otrok, na pomoč pa so prihiteli tudi drugi mimoidoči. Čeprav je bil deček prestrašen, telesnih poškodb ni bilo videti.

Video posnetek je na facebooku v ponedeljek objavil Vladimir Pilipchuk in v objavi zapisal: “Otroci, tako se ne prečka ceste. Deček se lahko zahvali le nahrbtniku. Voznik ni kršil prometnih predpisov. Če imate otroke ali vnuke, jih prosim naučite, kako in kje se prečka cestišče”.