Tragična smrt znanega srbskega raperja

VIDEO: Veter ga je po Donavi nosil 300 metrov, njegovo telo je dobesedno premetavalo po vodi, »takoj je bil mrtev«

S.R.
10. 9. 2019, 10.30
Posodobljeno: 10. 9. 2019, 10.49
Deli članek:

Eden najbolj znanih srbskih raperjev je včeraj tragično umrl med kajtanjem po Donavi.

Facebook
Dalibor Andonov Gru

Srbski raper Dalibor Andonov - Gru je bil po pričevanju njegovih prijateljev izkušen deskar in kajtar, a je bil včeraj veter na Donavi v bližini beograjske četrti Zemun preprosto premočan. Tragedija se je pripetila malo po 15. uri, njegovo truplo pa so iz vode izvlekli kar njegovi prijatelji, poročajo srbski mediji. 

Ko je po Donavi s kajtom zganjal raznorazne vragolije, o čimer priča tudi na družabnih omrežjih objavljen posnetek, ki je domnevno ujel njegove zadnje trenutke na vodi, je po reki nenadoma potegnila košava, burji podoben veter, ki je, kot poduči Wikipedia, značilen za področje severno od Beograda do Banata. Gru je izgubil oblast nad kajtom. »Močan veter ga je po Donavi nosil vsaj 300 metrov! Nesrečni Gru je bil brez moči, veter pa ga je dobesedno premetaval po vodi. Takoj je bil mrtev,« je tragedijo opisal očividec. Drugi očividci so dodali, da ga je veter v enem trenutku dvignil kar deset metrov v zrak, nato pa ga ponovno zabil ob vodno gladino. »Dobesedno v roku desetih sekund smo videli, kako veter človeka premetava po vodi. To so bili hudi padci, videti je bilo, kot da je avtomobil z višine padel v vodo enkrat, vzletel in padel še enkrat,« je denimo za portal Avaz.ba pojasnil očividec Vladimir, ki se je s soprogo nahajal na bližnjem čolnu. 

Gruja so iz vode izvlekli prijatelji, njegovo truplo pa je nato zaradi preiskave več ur počivalo v čolnu, s katerim so ga prepeljali do obale. Ob njem je stala njegova strta družina, soproga Danica ter sinova Vuk in Relja.

Zaenkrat ni znano, ali je videoposnetek trenutkov pred tragedijo pristen. »Zdi se mi, da sem povsem naključno posnel pokojnega Gruja, kako vozi kajt na Donavi pri Zemunu,« je avtor zapisal pod objavo.