V družinski hiši

Nizozemski policist ubil družinske člane in sodil še sebi

A.S./STA
9. 9. 2019, 21.26
Posodobljeno: 9. 9. 2019, 22.25
Deli članek:

V streljanju v družinski hiši v mestu Dordrecht na jugu Nizozemske so bile danes ubite najmanj tri osebe, je sporočila nizozemska policija. Policist naj bi ubil člane svoje družine in si nato sodil sam.

Reuters
Incident se je zgodil popoldne, policija je na kraju dogodka poslala helikopter in več policijskih vozil.

"Streljal naj bi policist, ki se je nato tudi sam ustrelil," poroča nizozemski De Telegraaf, ki navaja, da je bil četrti član družine hudo ranjen (šlo naj bi za storilčevo soprogo) in so ga odpeljali v bolnišnico.

Incident se je zgodil popoldne, policija je na kraju dogodka poslala helikopter in več policijskih vozil. Rotterdamska policija je na Twitterju potrdila, da so bile ubite tri osebe, ena je bila ranjena, vendar podrobnosti incidenta ni razkrila. Nekateri nizozemski mediji pišejo, da sta bila storilec in soproga v ločitvenem postopku, med žrtvami pa naj bi bila tudi njuna otroka.

"Tragična vest me je pretresla. Sočustvujem s vsemi, ki so vključeni v tragedijo," je na Twitterju napisal župan Dordrechta Wouter Kolff

Dordrecht leži približno 25 kilometrov jugozahodno od Rotterdama in je eno najstarejših mest v nizozemski provinci Južna Holandija.

Reuters
Rotterdamska policija je na Twitterju potrdila, da so bile ubite tri osebe, ena je bila ranjena