Mariborski gasilci so objavili fotografije grozljive prometne nesreče in zapisali, da so s tehničnim posegom iz osebnega vozila rešili dve osebi in poskrbeli za vse ostale nujne ukrepe. Reševalci so na kraju nesreče oživljali hudo poškodovanega sopotnika v avtomobilu, vendar so bile njegove poškodbe tako hude, da je umrl. 

Policisti so ugotovili, da je 40-letni Ptujčan vozil osebno vozilo, nemških registrskih oznak, iz smeri Gruškovja proti Mariboru. Pri izvozu Marjeta je silovito trčil v zadnji del tovornega vozila, slovenskih registrskih oznak, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 52-letnik. Za 36-letnika, doma iz okolice Ptuja, pa je bila nesreča usodna. S Policijske uprave Maribor so sporočili tudi to, da bodo zoper voznika osebnega avtomobila podali kazensko ovadbo.

prometna nesreča, podravska avtocesta
GB Maribor
Do nesreče je prišlo okoli 12.30.

Voznik osebnega vozila je lažje poškodovan, 52-letnik, ki je sedel za volanom tovornjaka pa jo je odnesel brez poškodb.

prometna nesreča, podravska avtocesta
GB Maribor
Nesreča se je zgodila na podravski avtocesti.

Avtocesta, ki je bila med Zlatoličjem in Marjeto proti Mariboru nekaj ur zaprta, je po podatkih prometnoinformacijskega centra znova prevozna.

marjeta, prometna nesreča, 9.9.2019
promet.si
Trčila sta v bližini Marjete.

V tem letu je to sedma prometna nesreča na območju PU Maribor s smrtnim izidom. V vseh sedmih nesrečah je skupaj umrlo sedem oseb. V primerljivem obdobju lani se je na tem območju zgodilo 11 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 13 ljudi, so še dodali na upravi.