Mya-Lecia Naylor

Znano, zakaj je umrla 16-letna televizijska zvezdnica

R.T.
9. 9. 2019, 14.15
Posodobljeno: 9. 9. 2019, 14.18
Deli članek:

V primeru nenadne smrti 16-letne igralke in pevke Mye-Lecie Naylor je zadnjo besedo podal mrliški oglednik.

Profimedia
Mya-Lecia Naylor

Talentirana in že kar znana britanska igralka je umrla 7. aprila. Izkazalo se je, da je v svoji sobi storila samomor. Mrliški oglednik Toby Watkin je na podlagi vseh dejstev in pogovorov z njenimi starši zaključil, da je najstnica najverjetneje burno reagirala in se obesila v svoji sobi.

Njen oče, 48-letni Martin Naylor, je razložil, da Mya-Lecia dan pred tragičnim dogodkom ni smela na zabavo. Tako sta se odločila s soprogo, saj so bile hčerine šolske ocene v zadnjem obdobju nekoliko slabše, bližali pa so se pomembni testi.

Po filmu, ki so si ga ogledali skupaj, je, tako Naylor, Mya-Lecia odšla v sobo, zjutraj pa bila namrgodena. Čez dve uri jo je mrtvo v sobi našla njegova žena.

Martin Naylor meni, da si Mya-Lecia ni hotela namerno vzeti življenja, ampak da je šlo za tragično »nespretnost«. Po njegovih besedah je imela ogromno načrtov za prihodnost, strah pred šolskimi obveznostmi ni bil tako velik, zaradi večernega »hišnega pripora« pa tudi ne bi storila samomora. 

Talentirana igralka

16-letnica je zaslovela kot igralka otroškega in mladinskega programa na britanski televiziji BBC. Talentirana igralka je bila vešča tudi plesnih korakov in petja.

Najbolj znana je bila po vlogi Fran v televizijski seriji Millie Inbetween, njena najnovejša vloga pa je bila v seriji Almost Never, kjer je igrala vodilno pevko dekliške skupine.

Pohvalila se je lahko, da je v filmu Atlas oblakov (Cloud Atlas) že pri devetih letih igrala ob Halle Berry in Tomu Hanksu. Svoj premierni nastop pa je spravila pod streho že kot dojenčica. Pripadla ji je vloga Saffyine hčerke oziroma Edinine vnukinje v humoristični nanizanki Naravnost fantastično (Absolutely Fabulous).