Zašel na stara pota

Ljubljančan še ni dobro stopil iz zapora, pa je že začel vlamljati in krasti

S.R.
9. 9. 2019, 13.45
Posodobljeno: 9. 9. 2019, 13.53
Deli članek:

Izolski policisti so v sodelovanju z ljubljanskimi »zašili« 34-letnika iz Ljubljane, ki ima na glavi veliko kriminalnega masla. konec maja je prišel iz zapora in takoj zašel na stara pota.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ljubljančana čaka kazenska ovadba zaradi vlomov v stanovanjske objekte in gostinske lokale ter tatvin koles in kombiniranega vozila, s katerim je nato povzročil še prometno nesrečo in s kraja pobegnil.

26. avgusta letos so namreč ribniški policisti izven naselja Turjaki našli na bok prevrnjen kombi, v katerem ni bilo voznika. Kombi je bil ukraden, v njem pa se je nahajalo več koles, ki jih je voznik pred tem ukradel med vlomom v trgovino na območju Sežane. Še isti dan so ljubljanski policisti prijeli 34-letnega odvisnika od drog, pri katerem so našli prometno dovoljenje ukradenega kombija, sporočajo iz PU Koper. Na grbi je imel precej več kot zgolj ta vlom in krajo vozila. Policisti so namreč ugotovili, da je med koncem maja, ko so ga po odsluženi desetletni kazni izpustili iz zapora, kjer je sedel zaradi podobnih deliktov, in do aretacije 26. avgusta, izvedel vsaj dvanajst kaznivih dejanj zoper premoženje, od tatvin do vlomov, v okviru katerih je ukradel prej omenjeni kombi, devet koles, UPS napajalnik za osebni računalnik, približno 3000 evrov, kovček z orodjem in podobno robo. Policisti s preiskavo nadaljujejo, preiskovalni sodnik pa je zoper lopova odredil pripor.