Ukleščena reševali gasilci

FOTO: Hujša nesreča pri Velenju, šest oseb v bolnišnici

A.S.
8. 9. 2019, 08.32
Posodobljeno: 8. 9. 2019, 19.40
Deli članek:

Včeraj je nekaj pred 17. uro prišlo do hude prometne nesreče v Paki pri Velenju.

PGD Slovenj Gradec
Do nesreče je prišlo nekaj pred 17. uro.

V poznih popoldanskih urah je v Paki močno počilo – trčili sta osebni vozili, piše Uprava za zaščito in reševanje. 50-letni voznik iz Slovenj Gradca je vozil iz smeri Doliča proti Velenju. Iz neznanega vzroka je zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v vozilo, za volanom katerega je sedela 44-letnica iz Ribnice. Oba voznika sta se hudo poškodovala. Hude poškodbe ima tudi 79-letna sovoznica voznika iz Slovenj Gradca, medtem ko je 13-letnica, ki je sedela na zadnjih sedežih, lažje poškodovana. Hude poškodbe imata tudi 33-letnik in 30-letnica, ki sta bila v vozilu Ribničanke. 

Gasilci PGD Velenje in Slovenj Gradec so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja s tehničnim posegom rešili dve osebi iz osebnega vozila.

Prav tako so gasilci nudili pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev NMP Velenje in Slovenj Gradec. Šest poškodovanih so odpeljali v celjsko in slovenjgraško bolnišnico.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti vse očividce pozivajo, da to sporočijo na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje (03-572-78-00) ali na interventno številko 113.