22-letnica je bila noseča

“Ko je Naida aktivirala ročno bombo, je s seboj vzela najinega otroka”

R.T.
7. 9. 2019, 17.56
Posodobljeno: 8. 9. 2019, 23.19
Deli članek:

Sanel Hedžić in Naida Čičak, ki je v torek v Zenici aktivirala ročno bombo in se za vedno poslovila, sta se spoznala decembra. Nekdanja partnerja sta pričakovala otroka.

Facebook (osebni profil)
Naida Čičak

Spomnimo:

Do tragedije je prišlo ob enih ponoči v stanovanjskem kompleksu v Zenici, kjer je kot podnajemnica živela 22-letna Naida, ki je sicer delala v enem od tamkajšnjih gostinskih lokalov. Kot je povedala Aldina Alić, predstavnica Ministrstva za notranje zadeve zeniško-dobojskega kantona, je bila Naida Čičak v času tragedije v stanovanju sama.

Sanel Hedžić, ki živi v Nemčiji, je Naido spoznal decembra lansko leto. “Vse je bilo lepo in prav, vsaj nekaj mesecev. Nato je nastopilo ljubosumje. Razumel sem vse, potem pa sem izvedel, da me je prevarala,” je novinarjem bosanskega portala Avaz povedal Hedžić.

Nekaj dni po takratnem prepiru se je Sanelu javila 22-letna Naida in mu sporočila, da je noseča. “Takoj sem šel k njej, pogovorila sva se o vsem. Rekel sem ji, naj ne skrbi, da bom ob njej in otroku, ne glede na vse. Moji starši naju niso podpirali, mama pa mi je rekla, da bo razumela vse moje odločitve,” je povedal. Dodal je, da je želel z 22-letnico ponovno vzpostaviti partnerski odnos, Naida pa naj bi mu postavila pogoj. Zahtevala je, da se Sanel takoj preseli v Zenico ter da se poročita. Ker pa Hedžić v tistem trenutku ni delal, je zavrnil njene zahteve in odšel. “Rekel sem ji, da me ni strah odgovornosti, da bom storil vse, kar je v moji moči, da bi ji pomagal pri vzgoji otroka, a da z njo ne želim imeti ničesar. Grozila mi je, da ne bom videl otroka, sedaj pa mi je vzela tudi njega”.

Po Hedžićevih besedah je Naida njegovi sestri pošiljala fotografije, na katerih je bila ročna bomba. “Prišla je pred našo hišo v Bosni, približno 20 dni pred tragedijo. Grozila je, da bo vrgla bombo. To smo sporočili policistom, oni pa so rekli, da gre zgolj za "otroške igrice".”