Nezakoniti prehodi meje

Pestro jutro štajerskih policistov, po gozdovih in poljih lovili tihotapce in prebežnike

S.R./STA
4. 9. 2019, 15.23
Posodobljeno: 4. 9. 2019, 15.24
Deli članek:

Policisti na območju Štajerske so v zadnjih 24 urah prijeli tri organizatorje nezakonitih prehodov državne meje. Dva, ki sta v vozilih prevažala prebežnike, se na znake policistov nista ustavila. Ko so enega dohiteli, je skupaj s tujci pobegnil iz vozila, drugega pa so ustavili s stingerjem, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti so danes ob 4.42 v Mali Varnici ustavljali osebni avtomobil zagrebških registrskih oznak, ki je nezakonito vstopil v našo državo iz Hrvaške. Voznik je vozilo policije obvozil in s pospešeno hitrostjo odpeljal proti Malemu Okiču. Še preden so ga policisti dohiteli, je vozilo ustavil, nato pa so on in šest migrantov, ki so nezakonito prečkali mejo, pobegnili iz vozila. 

Policisti so malo po 5. uri v bližnjem gozdu prijeli tri migrante iz tega vozila. Po dveh urah so prijeli voznika, 27-letnega državljana BiH, malo pred 8. uro pa še preostale tri tujce. Voznika bodo kazensko ovadili, tujce pa vrnili hrvaškim varnostnim organom. 

Videm pri Ptuju

Skoraj istočasno, ob 4.47, so policisti v Vidmu pri Ptuju ustavljali osebni avtomobil zagrebškega registrskega območja. Voznik na znake policistov ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval do avtoceste, kjer se je vključil nanjo in zapeljal proti Mariboru. Avtocesto je zapustil na Hajdini in vožnjo nadaljeval proti Slovenski Bistrici. Policisti so ga ves čas ustavljali, a se ni ustavil, zato so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje - stinger. 

Voznik je s prebodenimi levimi pnevmatikami zapeljal s ceste in iz vozila pobegnil. V njem je pustil osem poškodovanih migrantov, šest državljanov Bangladeša in dva Pakistanca. Voznika, 33-letnega državljana BiH, so policisti prijeli kmalu po nesreči. Voznika bodo kazensko ovadili, ostale tujce pa vrnili hrvaškim varnostnim organom. 

Dolane

Ob 4.50 so policisti v Dolanah ustavili še osebni avtomobil, prav tako zagrebškega registrskega območja, ki ga je vozil 38-letni Srb. V vozilu je prevažal šest državljanov Bangladeša in dva Pakistanca, ki jih je z vozilom nedovoljeno prepeljal iz Hrvaške. Srba bodo kazensko ovadili, ostale tujce pa vrnili Hrvatom.