Skrit v brisačah in kopalnih plaščih

FOTO: Rekordno! V pristanišču zasegli 1,3 tone heroina v vrednosti 132 milijonov evrov

S.R.
4. 9. 2019, 12.04
Posodobljeno: 4. 9. 2019, 12.08
Deli članek:

Gre za domnevno največji zaseg droge na britanskih tleh v zgodovini. S prodajo na drobno bi lahko z njim zaslužili 120 milijonov funtov (132 milijonov evrov).

NCA
Heroin so zasegli, robo pa so vrnili na ladjo.

Britanska Nacionalna agencija za boj proti kriminalu (NCA) je 30. avgusta na zabojniku na ladji v pristanišču Felixstowe v britanskem okraju Suffolk odkrila 1,3 tone heroina. Paketki z drogo, od katerih je vsak tehtal po en kilogram, so bili skriti v brisačah in kopalnih plaščih. Za zaseg oziroma odstranitev skupno 1297 kilogramov droge, ki je bila zašita v brisače in halje, so potrebovali celih šest ur, poroča britanski BBC. Kriminalisti so nato zabojnik z brisačami in plašči vred vrnili na ladjo, da je lahko nemoteno nadaljeval svojo pot. Ladjo je dva dni pozneje zapustil v belgijskem Antwerpnu, od koder so ga s tovornim vozilom prepeljali v skladišče v Rotterdamu. Kriminalisti so mu vseskozi sledili, v skladišču pa so ob pretovarjanju aretirali štiri moške. 

NCA
Zasežen heroin.

Kot še poroča BBC, je heroin prispel iz Pakistana. »Gre za rekorden zaseg heroina v Združenem kraljestvu in enega največjih v Evropi,« je dejal namestnik direktorja oddelka za preiskave pri NCA Matt Horne. Dodal je še, da velikost te in drugih pošiljk heroina, ki so jih zasegli nedavno, lepo ponazarja razsežnost težave in grožnje, ki jo tihotapljenje mamil predstavlja. V istem pristanišču so denimo 2. avgusta leto zasegli 400 kilogramov heroina v vrednosti 40 milijonov funtov (44 milijonov evrov).

NCA
Zasežen heroin.