Črna kronika

Blondinka mu je ponujala mazila, nato jo je popihala z njegovo 1000 evrov vredno verižico

S.R.
4. 9. 2019, 11.12
Posodobljeno: 4. 9. 2019, 11.23
Deli članek:

Tovrstne kraje so pri nas že stalnica, a storilci kot kaže še vedno nimajo težav z iskanjem novih žrtev.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj ob približno 12.30 uri je v Ivančni Gorici do stanovanja starejšega občana pristopila neznana storilka. Pozvonila je, mu v prodajo ponudila različna mazila ter ga prepričala, da jo je spustil v stanovanje. Tam je izkoristila njegov nepazljivost in mu sunila verižico, s čimer ga je oškodovala za okoli 1000 evrov, sporočajo iz PU Ljubljana.

Policisti sporočajo, da je bila na delu ženska z dolgimi blond lasmi, stara okoli 45 let. Bila je suhe postave in visoka približno 175 centimetrov. Oblečena je bila v svetlejšo majico in hlače, pri sebi pa je imela torbico rjave barve. Govorila je slovensko.

Previdno!

Iz PU Ljubljana zopet ponavljajo mantro, da neznancem ne gre kar tako zaupati. "Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, ne bo odveč nekaj opozoril, ki so dosegljiva na spletni strani policije," sporočajo