Connie Hallowell, duhovnik iz malega obalnega kraja Umkomaas v Južni Afriki, se je odpravil na podvodni ribolov, a se je še prej ustrelil s podvodno puško. Dobrih 90 centimetrov dolga harpuna mu je prebila glavo, a je Hallowell po čudežu preživel. Duhovnik je dogodek za »čudež,« nepresenetljivo označil tudi sam. 

Nesreča se je pripetila, ko je v soboto ribaril v morju ob obali Scottburgh v bližini mesta Durban. 48-letni oče dveh otrok je za lokalne medije pojasnil, da je podvodno puško za trenutek odložil na stran, ko je poskušal izpod skalovja izvleči uteži. Ob tem je vanj pljusknil večji val, zato je urno zagrabil puško, ki se je v tistem trenutku sprožila. Harpuna mu je prebila desno ličnico in ven pogledala na drugi strani glave v bližini levega ušesa, pri čemer je kot po čudežu zgrešila možgane in oči. 

Uspelo se mu je prebiti na kopno, kjer so ga najprej za silo oskrbeli reševalci, nek ribič pa se je s kotno brusilko lotil harpune, ki jo je skrajšal do te mere, da so ga lahko s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Tam so jo zdravniki iz njegove glave varno odstranili. »Vidim, lahko govorim, vse je dobro. Čudež je, da sem sploh tukaj,« je dejal v nedeljo, dan po nesreči.

Občutljive bralce opozarjamo, da je spodnja fotografija zelo nazorna.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Connie Hallowell
Zajem zaslonske slike
Connie Hallowell