Čutili so jo pet kilometrov stran

VIDEO in FOTO: V Antwerpnu odjeknila silovita eksplozija, pod ruševinami ujetih več oseb

S.R.
3. 9. 2019, 15.16
Posodobljeno: 3. 9. 2019, 15.35
Deli članek:

V eksploziji, ki je danes malo po 12. uri stresla belgijsko mesto Antwerpen, so se zrušile tri stavbe. Število žrtev zaenkrat še ni znano.

Twitter
Število ljudi, ki so ujeti pod ruševinami, ni znano.

Oblasti se bojijo, da je v ruševinah ostalo ujetih več ljudi. Najmanj dva človeka so reševalci že rešili, oba pa so zaradi hudih poškodb prepeljali v bolnišnico.

Po navedbah belgijskih medijev je bila eksplozija v antwerpenskem okrožju Wilrijk tako silovita, da so jo čutili prebivalci v tudi do pet kilometrov oddaljenih krajih. V neposredni bližini stoji tudi osnovna šola, na kateri pa je na srečo nastala le materialna škoda. Šolarje so nemudoma po eksploziji odpeljali na varno. 

Na kraju so številni reševalci, policija pa o morebitnem vzroku eksplozije zaenkrat še ni podala nobenih informacij. Trenutno so vse sile usmerjene v reševanje življenj. Lokalno prebivalstvo so že pozvali, naj se območja raje izogibajo in s tem reševalcem omogočijo, da čim bolje opravijo svoje delo. 

V Antwerpnu je sicer eksplozija odjeknila že včeraj. Po navedbah policije je šlo za granato, ki je poškodovala več avtomobilov in pročelij hiš. V včerajšnji eksploziji naj bi šlo za obračun med mamilarskimi tolpami. Zaenkrat ni nobenih znakov, da bi bila oba dogodka povezana.