ivica dačić
Profimedia
Letalo srbskega zunanjega ministra nad Ljubljano zadela strela

Dačić je bil z letalom Falcon na poti na Strateški forum Bled (BSF), ko je v njegovo letalo okoli 22.50 udarila strela. Udar strele je na letalu sprožil paniko, ni pa povzročil nobenih posledic. Pilot je kljub udaru strele varno pristal na brniškem letališču, minister pa je nadaljeval pot na Bled, kjer se udeležuje BSF. 

"Slišati je bilo manjšo eksplozijo, videli smo blisk. A nihče nam nič ne more," je dejal Dačić ter povedal še, da je bil pilot priseben. "Ni bilo prijetno, a povedali so mi, da letalo ni poškodovano," je še dejal. "Živi smo in zdravi. Vse je v redu," je incident danes na Bledu komentiral Dačić. "Važno je, da sem prispel. Ugotoviti moramo samo, ali je udarilo nad Hrvaško ali nad Slovenijo. To je zelo pomembno," se je v izjavi za medije pošalil srbski zunanji minister.

Med neurjem, ki je v ponedeljek zajelo Slovenijo in Hrvaško, so sicer v dveh urah zabeležili okoli 20.000 strel. To ni bil prvi incident ministra Dačića na letalu. Konec maja se je prav letalo, ki ga je v ponedeljek zadela strela, pokvarilo v zraku nad Grčijo, zaradi česar je moral pilot v 15 minutah zasilno pristati na letališču v Atenah.