SVETOVNI PODVIGI

Med premikanjem cestnega stožca se je zložila po tleh

S.S.
2. 9. 2019, 21.05
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Alkotest je pijani voznici v Strunjanu pokazal 0,89 mg/l (fotografija je simbolična).

10. Gorenjski prometni policisti so sredi belega dne pri tatvini goriva zalotili Bosanca, ki je storil tudi več prometnih prekrškov. Brez vozniškega dovoljenja je vozil avto z nameščenimi drugimi registrskimi tablicami, pozitiven  je bil tudi na hitri test za droge. Avto so mu policisti zasegli, za krajo 200 litrov bencina pa bo tudi kazensko ovaden.

9. Na Ravnah na Koroškem so policisti k počitku pospremili pijanca, ki je rogovilil po ulicah mesta in kršil javni red in mir. Možakar se je treznil na policijski postaji, odpuščen pa je bil s plačilnim nalogom.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. V Sežani je nekdo vlomil v kolesarsko trgovino. Z zadnjim delom vozila je zapeljal v stekleno izložbeno steno, iz trgovine pa potem ukradel 15 koles višjega cenovnega razreda.

6. V Fiesi so policisti oglobili Romunko, ki je hlinila gluhonemost in na ta račun pobirala prostovoljne prispevke.

5. Prijavitelj je v Kranjski Gori opazil moška, kako kljukata po vozilih in preverjata, ali so zaklenjena. Enega, ki je bil odklenjen, sta odprla in ga začela porivati, vendar sta vmes ugotovila, da sta opažena, in sta s kraja pobegnila.

4. Novomeški policisti so pod drobnogled vzeli voznika osebnega avtomobila in ugotovili, da ima sopotnik pri sebi lovsko orožje. Izkazalo se je, da 33-letni Novomeščan za posest nima ustreznih dovoljenj, puška pa predstavlja nelegalno lovsko orožje. Po prvih ugotovitvah gre namreč za puško kitajske izdelave, kalibra 22 milimetrov, z nameščenim daljnogledom. Orožje so policisti poslali na strokovni pregled, zoper 33-letnika pa uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitev zakona o orožju.

3. V Trnovljah pri Celju so policisti obravnavali vlom v tovorno vozilo. Storilec je razbil steklo na kabini vozila ter ukradel komandne ročice za luči in smerokaze.

2. Ljubljanski policisti so prijeli 34-letnika, ki ga sumijo, da je v začetku meseca s še neznanim storilcem vlomil v slaščičarno za Bežigradom. Lopova sta ukradla dva dlančnika, prenosni tiskalnik, 11 steklenic alkohola, nož, torto in denar.

1. V Strunjanu je 61-letna domačinka s stranske ceste zapeljala na glavno, kjer so delavci zaradi barvanja vozišča postavili stožce. Voznica je izstopila iz avta, da bi umaknila stožec, in pri tem padla po tleh. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozila pod vplivom alkohola (0,86 mg/l). Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.