Groza pri Celovcu

FOTO: S sinčkom se je igrala pred bazenom, ko je vanju z vso silo priletel avtomobil

S.R.
2. 9. 2019, 08.47
Posodobljeno: 2. 9. 2019, 09.43
Deli članek:

28-letnica je na avstrijskem Koroškme z avtomobilom prebila ograjo, trčila v bazen in odletela naprej na drugo zemljišče. V bolnišnici so pristale tri osebe.

Feuerwehr Pischeldorf
Ustavila se je šele na sosednji trati.

V občini Magdalensberg (Štalenska gora) v bližini Celovca bi se včeraj popoldne kaj kmalu pripetila velika tragedija, a se je na srečo vse skupaj končalo le s poškodbami. 28-letna voznica osebnega vozila je iz zaenkrat neznanega razloga zapeljala s ceste, prebila ograjo na zasebnem zemljišču, trčila v bazen, pred katerim sta se ravno takrat igrala mati in otrok, ter se ustavila šele na sosednji parceli. Ko je mimo priletel avtomobil, se je mati vrgla na otroka in ga s tem obvarovala pred najhujšim, kljub temu sta oba pristala v bolnišnici v Celovcu, poroča avstrijski Kronenzeitung. V nesreči se je poškodovala tudi voznica.

Feuerwehr Pischeldorf
Z vso silo je trčila v bazen.

Po navedbah policije je le nekaj trenutkov pred nesrečo v bazenu plavala babica, ki pa se je še pravočasno vrnila v hišo. »Nad nami kot kaže bdi tisoč angelov varuhov, da ni bilo nobene smrtne žrtve,« je dejala 28-letna mati, ki se je zaščitniško vrgla na svojega otroka. Policija je medtem sporočila, da voznica ni bila pijana, da pa je vzrok za nesrečo najverjetneje prevelika hitrost.