Dragoceni tovor končal v zemlji

FOTO: S ferrarijem v tovornjak, poln viskija, nastalo je za pol milijona škode

S.R.
28. 8. 2019, 15.00
Posodobljeno: 28. 8. 2019, 15.12
Deli članek:

V nemški deželi Severno Porenje-Vestfalija je včeraj viski tekel v potokih, v potokih pa so najbrž tekle tudi solze 48-letnega voznika ferrarija.

Feuerwehr Rheda-Wiedenbrück
V nesreči je nastalo za približno pol milijona evrov škode.

48-letniku iz kraja Bad Salzuflen je včeraj zvečer na avtocesti proti mestu Oelde počila ena od pnevmatik, zaradi česar je izgubil oblast nad svojim jeklenim konjičkom. Najprej je trčil v sredinsko zaščitno ograjo, nato pa ga je odneslo v tovornjak romunskih registrskih oznak, ki je prevažal ameriški viski. Trčenje je bilo tako silovito, da se je 40-tonski tovornjak prevrnil na bok in ob tem porušil ograjo na zunanjem robu cestišča. 

Voznik ferrarija jo je odnesel z lažjimi poškodbami, medtem ko sta jo njegov 15-letni sin, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, in voznik tovornjaka odnesla brez poškodb, poroča nemški Bild. 

Bild še poroča, da je po cestišču in bankini stekel ves ameriški viski, zaradi česar so morali ob robu avtoceste odstraniti vrhnjo plast zemlje. Avtocesta je bila do jutra zaprta, nato pa so vendarle odprli dva od treh pasov. Nemška policija je škodo ocenila na približno pol milijona evrov.