Tragedija na prelazu Simplon

V Alpah ugasnila življenja skladatelja, njegove soproge in komaj 7-mesečne hčerke

S.R.
28. 8. 2019, 07.31
Posodobljeno: 28. 8. 2019, 07.43
Deli članek:

V nedeljski letalski nesreči v švicarskih Alpah je umrla družina večkrat nagrajenega britanskega skladatelja Jonathana Goldsteina.

Facebook
Hannah Marcinowicz s soprogom Jonathanom Goldsteinom.

Letalo tipa piper je strmoglavilo manj kot 90 minut po vzletu z letališča Vaudois na zahodu Švice. Po strmoglavljenju na prelazu Simplon so ga nemudoma zajeli plameni, potniki pa so bili brez moči. Jonathan Goldstein je bil s svojo soprogo in saksofonistko Hannah Marcinowicz ter novorojenko Saskio na poti v Italijo.

»Novica o smrti Jonathana, Hannah in Saskie nas je globoko pretresla. Zelo smo jih imeli radi. Bili so srečna družina in močno jih bomo pogrešali. Medije prosimo, da v teh težkih časih spoštujejo našo zasebnost,« je izjavil tiskovni predstavnik družine Goldstein.

Goldstein je bil ustanovitelj in kreativni direktor podjetja Goldstein Music Group, glasbene agencije s sedežem v Londonu, ki je glasbo med drugimi ustvarjala tudi za televizijsko mrežo HBO in gledališče Royal Shakespeare Company. Njegova soproga Hannah je bila priznana saksofoniska, ki je nastopala na največjih odrih, vključno z londonskima koncertnima dvoranama Royal Albert Hall in Royal Festival Hall. 

Pristojni organi v Švici so sprožili preiskavo tragedije, v okviru katere bodo poskušali ugotoviti vzrok za nesrečo.