Čelno trčenje pri Traiskirchnu

FOTO: Pijani Zoran M. s cadillacom povzročil katastrofo! Uničil je dvoje življenj, zijala pa so ovirala reševalce

R.T.
27. 8. 2019, 20.51
Posodobljeno: 29. 8. 2019, 10.24
Deli članek:

Avstrijski mediji poročajo o podrobnosti grozljive prometne nesreče v bližini mesta Traiskirchen, ki leži 20 kilometrov južno od Dunaja.

Freiwillige Feuerwehr Möllersdorf
Od avta 47-letnice ni ostalo veliko. Tudi cadillac je razbitina.

47-letni Zoran M. iz okrožja Baden je ponedeljek popoldan poklical na policijo in zahteval, da mu vrnejo vozniško dovoljenje, ki so mu ga odvzeli zaradi vožnje v alkoholiziranem stanju, poroča Heute.at. Po kasnejših navedbah policije je moški govoril nerazločno, zatikale so se mu besede, povzdigoval je glas - vse je kazalo, da je pijan.

In v takšnem stanju je sedel za volan svojega Cadillaca Eldorado. Okoli 18.30 je povzročil katastrofo. Na obrobju Traiskirchna je zapeljal na nasprotno stran cestišča, po katerem je tisti trenutek pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila. 47-letna veterinarka, kot piše Heute.at, ni imela možnosti, da bi se izognila čelnemu trčenju. Posledice so bile strašne. Avtomobila sta postala neprepoznavni razvalini, oba voznika pa sta na kraju nesreče umrla. 14-letnega sina voznice so hudo poškodovanega s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Zijala ovirala delo policistov in reševalcev

Kot da tragedija ne bi bila dovolj velika, so posredovanje reševalcev, gasilcev in policije ovirala zijala. "Zbralo se jih je okoli 40 ali 50. Peš, s kolesi, hoteli so čim bližje," je za Heute.at povedal eden od ogorčenih reševalcev.

Za kraval pa je poskrbela še družina (romska družina, piše Heute.at) pokojnega 47-letnika. Na kraj nesreče so se pripeljali z dvema porschejema. Na vsak način so hoteli h pokojnemu Zoranu, mimo policistov in reševalcev. Policisti so morali poklicati okrepitve, da so bili kos nastali situaciji.