Izkušnje in znanje

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ustavil 34-letnika, ki bi lahko z ukradenim avtodomom povzročil tragedijo

G.G.
25. 8. 2019, 20.46
Posodobljeno: 25. 8. 2019, 21.09
Deli članek:

V soboto zvečer je bilo precej napeto na Ižanski cesti na Igu in v Ljubljani.

Bralec
S premišljenim manevrom je voznik tovornjaka ustavil ubežnika, ki je na Igu ukradel avtodom.
Voznik tovornjaka nam je povedal, da je reagiral hitro. Videl je, kako divje in nezanesljivo vozi moški, ki je ukradel avtodom. "Lahko bi se zgodila tragedija." 

Nek malopridnež, kasneje se je izkazalo, da gre za 34-letnega državljana Francije, je na Igu presentil in napadel lastnika avtodoma. Pretepel ga je in pregnal iz avtodoma ter mu ukradel še mobilni telefon. Ko je bil za volanom, je pognal avtodom in zapeljal kar po pločniku, kjer so bili otroci in mamice z vozički.

Kradljivec ogrožal druge voznike in pešce

"Kaj se dogaja, a je pijan, lahko še koga povozi," si je mislil voznik tovornjaka, ki je bil v bližini in ki nam je zaupal podrobnosti zgodbe. Do njega je pritekel poškodovani lastnik avtodoma in prosil za pomoč. Poklicni šofer ni okleval. Skočil je v svoj kamion in zapeljal za kradljivcem, istočasno pa je poklical še kolega in mu sporočil, naj sledi avtodomu. Poškodovani je medtem poklical policijo in jim razložil, kaj se je zgodilo.

Voznik tovornjaka nam je v telefonskem pogovoru povedal, da je kradljivec vozil zelo nezanesljivo, policja je to vožnjo kasneje opisala kot "brezobzirno in nevarno". Ogrožal je druge voznike in tudi pešce, saj je nekajkrat zapeljal kar s ceste. "Lov" se je nadaljeval po Ižanki. Tovornjakarjev kolega je poskušal z osebnim avtomobilom ovirati ubežnika, ki se je vanj rahlo zaletel.

Bralec
Tako je policija prijela 34-letnega francoskega državljana.

Manever izkušenega voznika

Finale je sledilo na semaforiziranem križišču v bližini kitajske restavracije na Ižanski cesti. Pogumni voznik tovornjaka, ki se ne želi izpostavljati z imenom, je izkoristil rdečo luč na semaforju in zapeljal v levo, prehitel avtodom in ga z vsem svojim šoferskim znanjem s prefinjenim manevrom zrinil na rob ceste. Kradljivec je bil ukleščen. Na voznikovi strani ni mogel izstopiti, ker je vrata zablokiral tovornjak, na sopotnikovi strani pa je že čakal pogumni šofer in mu preprečeval izhod.

Na kraju se je hitro zbrala množica, čez slabih pet minut pa so prišli tudi policisti. Ti so osumljenca prijeli in mu odvzeli prostost. V dogodku je bil zaradi fizičnega napada lažje poškodovan oškodovanec, v prometnih nesrečah pa ni bil poškodovan nihče, so sporočili s PU Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba in ustrezen prekrškovni postopek.

Bralec
Na Ižanki se je zbrala množica.